CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Meditare >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 3445 din 06 iunie 2020        Toate Articolele Autorului

Binele pământesc
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
  
  
Binele din lume depinde în permanență de unghiul din care alegem să îl privim, îl înfăptuim și să îl încurajăm indirect sau prin exemplul personal în orice putem.  
 
E cel mai ușor și la îndemână să alegem mereu să credem în simplitatea și binele celor din jur, de care depinde și binele nostru.  
 
Binele este legat de virtuțile lumești, fiindcă toate sunt întru el, îl au la bază și le unește, și au ca scop obținerea acestuia în folosul lumii, prin toate acțiunile intreprinse, pornind de la ele și avându-le drept repere pe parcurs.  
 
Simplitatea e cea care ne eliberează de impovărări și ajută să privim lucrurile lejer și confortabil, neapăsați de necunoscutele complexe ce distrag înșelător, în van, ne hașurează și întretaie inutil calea mărindu-ne distanța de urmat spre orizontul deschiderii continue, vital spiritului și minții la fel ca aerul existenței.  
 
Așa cum mersul firesc al tuturor lucrurilor, al ființelor și timpurilor menite lor, are sensul său nedistorsionat de nimic, astfel și desăvârșirea existenței curente prin tot ce e posibil, în drumul îndreptat spre atingerea absolutului trebuie să fie în concordanță cu legile universale ale binelui, pârghii și tipare ale evoluției în orice e omenesc.  
 
Mărăcinii ce așteaptă tăcuți, la fiecare curbă nouă și orice mică avansare, să prindă captivi în mrejele hățișului lor lacom pași neștiutori și curioși, și să înghimpeze sângeros suflete, fără milă, pot fi înlăturați prevăzător, fiindcă ne e dată și înțelepciune în aceeași măsură; în orice facem, în orice fărâmă de trăire trebuie să fim circumspecți, e ca o datorie de a fi noi înșine în fața noastră permanent: și înger și scut, și aură și sfetnic cu torța aprinsă de veghe continuu înaintea și împrejurul trupului nostru.  
 
Chipul binelui se regăsește și oglindește în chipul nostru. Fiindcă în noi sălășluiește și partea sa și cea a întunericului, opusă ei. Și puterea sa la fel. O simțim și intelegem atunci când dorim cu adevărat și avem nevoie de ea, fiindu-ne imposibil să o renegăm. E ca o cheie pentru tot, pentru toate destinațiile în viață și o forță pentru a putea fi urmate totodată, și a ne ajuta pe noi înșine și regăsi astfel în ceea ce întreprindem neobosiți și îndeplinim fericiți in final.  
 
Se zice că binele trebuie săvârșit în liniște, și doar astfel va fi desăvârșit! Cred că poate fi făcut după placul, imboldul și puterile fiecăruia și folosit mai degrabă demonstrativ, fie și drept instrument exemplificativ și astfel, mai important, educativ. Ar fi mult mai de folos și chiar ușor de mimat treptat, până la luarea și asumarea rolului în serios - față în față cu conștientizarea atotcuprinzătoare.  
 
Nu în zadar ne simțim atrași în toată călătoria noastră pe pământ, oriunde am fi în diverse momente, în colțuri știute sau îndepărtate, de cei care ne inspiră și motivează să fim mereu încrezători și buni, să dăruim binele de care și noi ne bucurăm aproape celestic când îl primim.  
 
Idealul suprem al tuturor și rolul principal în propria noastră existență, în parte, ar fi să fim repere împletite ale frumuseții și binelui pentru noi și pentru alții! Așadar, să fim!... Nimic nu ne oprește, decât propria-ne voință!  
 
~ Cristina P. Korys ~  
 
Referinţă Bibliografică:
Binele pământesc / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3445, Anul X, 06 iunie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!