CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Libertate >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 3254 din 28 noiembrie 2019        Toate Articolele Autorului

Direcția decisivă și neumbrită de ticăloșie a țării
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca o ironie supremă, fără margini și hac, a sorții, pare-se că invincibilă vreodată în jocurile cu firea omului, pe cât de limitată, pe atât de potrivnică sieși, am ajuns cu tristețe și indignare răscolitoare, neegalate, zilele în care să asistăm iar, ca pe vremuri martore ale ticăloșiei omenești în forma sa brută maximă, la cum demnitatea este îngenuncheată și întunericul încearcă din răsputeri să ia locul luminii, în războiul lui demonic-lumesc nesfârșit. Iar prin ceața densă a zvârcolirii cu ultimele forțe reaprinse a tentaculelor răului, să privim neputincioși, semiparalizați de stupefiere și repulsie, de șocul reluării fără milă a istoriei, în lupta sa, la cum elitele societății din diverse domenii, ce iau atitudine și intervin firesc în apărarea adevărului, sunt atacate și trase la unison cu cei decenți de rând idem lor, de către monstrul din spate, prin pleava și boimea furibundă cu ochi roșii și minte aplatizată sub propriile coarne, la comandă, în mocirla morală și materială în care se complace aceasta și tăvălește animalic, cu plăcere sadică, demnă de milă! Sub semnul biciului stăpânilor (oglinda lor), doar înaintează spre locul indicat și rumegă orice furaj aruncat, orbește, împungând împrejur înfierată și dirijată de propria irațiune! Acționează mecanic și necizelat, fiind legată parcă de sfori precum cirezile care merg neștiutoare și în forță spre propria tăiere, conduse de către mințile diabolice ce le folosesc drept masă de manevră injugată un timp în jocurile lor perverse, prin care își asigură îndestularea cămărilor și a vistieriilor, răsfățul zeiesc și îmbuibarea fără noimă, pe spinarea tuturor, păcălindu-le că sunt "dumnezeul" lor unic, ce le vrea binele și de care trebuie să asculte fără crâcnire!... În ochii lor aprinși, imuni robotic și total la realitatea rece, cea fără perdea, înfundați și împăienjeniți la suprafață de ranchiuna indusă cu doza zilnic, se vede senin rătăcirea în iluzia umbrei propriei ființe și în întunericul minții ghidate de către cel al altora, se citește abrupt un lac de venin fără leac, explozie de ură, frustrare acumulată prin falsă indoctrinare, nu prin călirea autentică a vieții, care i-ar fi dus în altă direcție. Toate acestea, etalate în deplina lor formă - în opoziție cu corectitudinea pretinsă, sunt însoțite de manifestarea unui dispreț a tot ce se află în afara sferei lor de concentrare și figurație, prin nelipsita incultură, inflexibilitate la extrem, incapabilitate și refuz temeinic de a traversa dincolo de marginea mlaștinei adânci de care se agață cu forța unei liane. 
  
Nemernicii supremi ai țării au ajuns la apogeul lor in ce privește absolut tot ce e rău, sub dirijarea dictatorială a liderilor dânșilor din ultimii ani, unii având locul cuvenit lor și găsit în sfârșit în spatele gratiilor! Atribute mai potrivite decât disperați, înfierați, mojici, parșivi, lacomi, veninoși, malefici, monștri la propriu în toate acțiunile lor, nu există pentru a-i caracteriza adecvat, integral și decent! Pe cât de inculți, agramați, lipsiți de scrupule, maniere civilizate și de rușine au dovedit că sunt unii dintre reprezentanții lor, pe atât de ușor de incitat, instruit, agitat după plac și folosit în jocurile lor ca niște marionete de tip paiațe, au fost susținătorii lor, amplasați în puncte strategice, de tip piloni, și angrenați involuntar în direcția efectiv semi-impusă. Acționând vizibil mecanic conform "dictării" de sus, la unison, orbiți fără măsură de furia întinsă la extrem, indusă asiduu prin intermediul aparatului de propagandă conectat la centrul de alimentare actualizat 24/ 24h, și-au făcut "datoria" cu fidelitate continuă față de șefii care i-au remunerat și cu agresivitate necomună față de confrați și însuși viitorul propriilor urmași, având conștiința inactivă și rațiunea de asemenea, morbidă. 
  
Capii lor (di tutto mafia neaoșă) au crezut și s-au autoamăgit cu ideea ușor năruitoare că îi cumpără și amenință pe toți, urmărind în prim plan să aibă ei cuțitul și ciolanul consistent asigurate facil și pe nemerit definitiv, adică șansa la însușit cu vârf și îndesat tot ce mai e posibil și curge cu presiune încă de la țevile statului. Ghidând "sistemul" sub acoperire, din funcții cheie, în mod duplicitar, păcălindu-i pe cei mulți ce constituie masa de naivi prin diverse strategii țesute la foc automat, "călind" fierul din mers cum ar veni, formându-l după matrița momentului și interesului, și concepând diversiuni de proporții diabolice, și-au imaginat eronat că îi conving pe toți că sunt un fel de "Robin Hood" al neamului și plaiului! Ei aveau nevoie în fond de negânditoare și necuvântătoare, îndeosebi contra, care să mimeze rolurile "privilegiate" acordate, în deplină supușenie, viețuind și mișcând în umbra propriilor lor semne, asemeni unor stafii lipsite de orice fel de discernământ și capacități de autocoordonare, necontând direcția generală. Din dorința fără logică de a săpa cât mai adânc groapa altora prin diverse forme și practici extrem de perfide, și de a-i îndepărta astfel de adevăr cu rea intenție, au căzut singuri în ea, fiindcă ăsta este sfârșitul tuturor celor care întind mișelește o mână ca să apuce cu alte zece, fiind în stare să smulgă și sufletele semenilor pentru a se folosi de ele ori distruge dacă le stau în cale, cad fix în propria capcană și se cufundă definitiv în mlaștina creată și întreținută ardent, cu ură viscerală, înecându-se în iadul propriilor înșelăciuni în cele din fine! 
  
Istoria nu iartă, ci pedepsește indiferența și complicitățile, ne-a arătat mereu prin diverse forme și lecții dure reluate la infinit. La fel și cea a propriilor fapte ori însăși a conștiinței, "farul" tuturor, memoria nedorită, mustrătoare, fiind cel mai bun "leac" și totodată "bici" amar și neiertător până la moarte. Iar în egală măsură, adevărul nu cruță pe nimeni, oricât l-ar nega și ascunde cu rea credință și voință îndeosebi cineva sau o masă de pioni (in)voluntar orbește dirijată. O țară nu se poate îndepărta de direcția pe care alții s-au sacrificat cu bucurie până la cer acum multe decenii să o aducă, ulterior procesul de abatere cu forța costând mult evoluția ei, însă mâna celor care i-au nenorocit destinul fiind tăiată fără milă, la fel cum aceștia i-au sfâșiat sufletul. Să luăm aminte! 
  
Dumnezeu să binecuvânteze țara! << Nihil Sine Deo. >> 
  
Referinţă Bibliografică:
Direcția decisivă și neumbrită de ticăloșie a țării / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3254, Anul IX, 28 noiembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!