CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 3226 din 31 octombrie 2019        Toate Articolele Autorului

Mărturisiri feminine (3)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mărturisiri feminine (3)  
 
- Vezi tu, în tine am încredere acum, cred că mai mult decât în mine. Știi de ce?  
 
- Nu pot să ghicesc. Dar știu cât de greu se câștigă un om, dar încrederea astăzi...  
 
- Pentru că îmi inspiri curaj! Și asta este tot!  
 
- Da, draga mea. E câteodată cel mai important lucru, să îl găsești chiar și într-o relație simplă de prietenie.  
 
- Deloc întâlnite pe toate drumurile, nici curajul, nici prietenia, nici onestitatea, cam nimic din ce e de preț!  
 
- Și cât de mult timp ia să îți aduni forțele, să clădești, iar cât de ușor se poate ruina totul la un cutremur mic...  
 
- Se poate compara cu încercările de zi cu zi!... Nu toți au capacitatea de a rezista provocărilor.  
 
- Unii devin lași, din comoditate, cedând din start. Alții din înfrângeri și extenuarea de a traversa continuu râuri de iluzii, fără a da de un capăt clar.  
 
- Uite, cam așa e și cu relațiile interumane. Din foarte multe câștigăm lecții și experiență.  
 
- Da. Adesea negative.  
 
- Păi acestea conduc la șlefuirea noastră. Materialul care curăță aurul nu e asemeni lui. Nici la structură, nici la valoare. Dar în final îi aduce strălucirea în lumină.  
 
- Serios, fix așa e și în ce privește existența noastră. Unii oameni apar ca să ne transforme!... Cu sau fără voia lor sau așteptarea noastră!  
 
- Ei bine, se pare că reușesc adesea împotriva voinței lor. Fiindcă mulți sunt determinați de propriul egoism să reacționeze din instinct, în autoapărare, prin atac ori intimidare.  
 
- Așa își închipuie ei practic că pot câștiga supremația, construind-o pe baza unei false motivări și impuneri!...  
 
- Astfel devine și în interiorul relațiilor, să știi!  
 
- Clar! Totul se transformă treptat într-o concurență și celălalt trebuie să țină pasul...  
 
- Și nu toți reușesc, evident!  
 
- He he, pentru mulți devine epuizant!  
 
- Da. Și ori au capacitatea de a se regenera și își revitaliza forțele, ori cedează subit și pun punct!  
 
- Și uneori o iau de la capăt! Cu altcineva, pur și simplu aleatoriu, ori din nou cu persoana veche din dotare, zâmbind fie înflăcărați, resemnați ori împăcați cumva, în sinea lor...  
 
- Cel mai des există acea punte ce menține la fel de vie o relație, ca la început! Tocmai prin oscilația permanentă, asemeni pulsurilor unei inimi observate în electrocardiogramă. Când e totul pe zero, atunci e ca ajuns în punctul "mort"!  
 
- Chiar mișto comparația! Și perfect ilustrativă, asupra tuturor aspectelor ce încheagă și dau viață și culoare conviețuirii în cuplu!  
 
- Tot ce lipsește adeseori e intensitatea trăirilor! Te cerți intens, te implici în tot intens, iubești intens, dar sincer!  
 
- Da, sinceritatea e unul dintre elementele cheie ale duratei chiar și într-o prietenie...  
 
- Uite, poți fi convinsă că am renunțat la multe amiciții superficiale, formate din interes mai mult, din sens contrar! Nu mi-a păsat! Am zis stop când a trebuit!  
 
- Așa și trebuie. Fără justificări și lacrimi și explicații în reluare, de tip telenovele, fără rost!  
 
- Să știi că mi s-a întâmplat să fiu tot eu considerată cea aspră la final, doar fiindcă am acordat atâta atenție cât a meritat acea persoană, până i-am închis ușa, definitiv!  
 
- Și bine ai procedat! Fiindcă oamenii de multe ori își iau nasul la purtare, cu nedescrisă și neînțeleasă obrăznicie!... Dar imensă și marcantă!  
 
- Și la urma urmei nu îți asigură ei nici existența, nici suportul cuvenit reciproc măcar, cum ar fi firesc, pentru a le oferi mai mult decât oferă inclusiv dânșii, care obișnuiesc să îți întoarcă spatele când te aștepți mai puțin!  
 
- Majoritatea o fac fără mustrări și regrete arătate, iar mai târziu se întorc din drumul lor, fie pentru a vedea cum și cât de departe ai ajuns, ori pentru a-ți zâmbi fățarnic...  
 
- Așa se petrece în multe cazuri! De aceea multă lume se declară dezamăgită. Iar puțini își învață lecțiile totodată! Le repetă, involuntar, până nu își mai văd "ochii" de trădarea trăită în șir...  
 
- Și tocmai sprijinul tău constant și solid, singurul, e fix cel de lângă tine! Care începe să țină mai mult la viața ta decât a lui!  
 
- Și care de fapt e cel care contează cu adevărat în fața tuturor...  
 
- Sau, cum ar veni, într-o traducere pe înțelesul ideal, e singurul care reușește, prin forța exemplului său, în mod practic, să le învingă pe toate celelalte, care se rezumă doar la nivelul teoretic!  
 
- Adică de cuvânt neonorat! Specific atâtora de mulți, ce ni se pretind semeni reali!...  
 
- În imaginația lor, probabil continuă să își ducă la îndeplinire cele zise câte în lună și-n stele... Dar doar ei știu în ce fel!  
 
- continuare.  
 
Referinţă Bibliografică:
Mărturisiri feminine (3) / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3226, Anul IX, 31 octombrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!