CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 3165 din 31 august 2019        Toate Articolele Autorului

Mărturisiri feminine (2)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
 
Continuare  
 
- Să mai răsfoim puțin filele vieții, Vetuțo! Că tot ne lungim la cafea, cum facem noi, femeile, de obicei!...  
 
- Ha ha, pe bune că așa e! Mereu găsim câte ceva să tragem de timp, ca la cumpărături, când suntem lăsate să vorbim singure!  
 
- De lăsat știm și noi, cu ochii în soare, după caz, sau în așteptare minute întregi, drept răzbunare!  
 
- Dar zi mai bine ce îți mai răvăși memoria! Că m-ai pus pe jar deja și m-ai răscolit ca pe o grămadă de paie cu toate astea...  
 
- Lasă, că nu te las să mori nici de singurătate, nici de curiozitate! Poți să contezi pe mine, la ce sunt buni prietenii?!  
 
- Eh. La multe, și bune, și rele... Mai ales în anii tinereții!  
 
- Da. Doar că înflăcărarea de atunci îi împinge pe mulți la avântarea cu optimism în brațele necunoscutului.  
 
- Apoi scade optimismul, odată cu experimentarea consecutivă pe toate planurile. Fiindcă intervine și oboseala. Aia de toate, inclusiv de viață!...  
 
- Care ne dă ceasul peste cap multora. Altfel am înainta cu același elan și ritm! Îndeosebi în cele mai importante ale vieții! Iar de celelalte ne-ar durea undeva...  
 
- Să știi! Că dacă am fi conștienți de la început, le-am pune la spate și am sta liniștiți, privind mai mult la soare!  
 
- Mă faci să zâmbesc! Chiar mă simt mai bine... Îți mulțumesc!  
 
- Asta ne e datoria, draga mea, ca în orice în viață! Dar lasă, să continuăm... Am înviat amândouă borcanul cu nostalgii vechi și ne-am pierdut printre ele!  
 
- Sunt atât de dulci, deși ușor amărui, exact ca dulceața de cireșe sălbatice, unică la gust, de ți-e dor de ea mereu, peste timp!  
 
- Exact, ce poate fi mai scump de atât?! Nimic, nimic nu întrece ce mângâie sufletul! Căci el merge în eternitate, cu tot ce are de valoare în miezul lui adunat, neînlocuit...  
 
- Poți să o mai zici o dată! Scrie și în cărțile de căpătâi ale existenței noastre! Și trăim asta zi de zi!  
 
- Inegalabilul curs al vieții, de neîntors, în timp și spațiu simultan...  
 
- De aceea noi întinerim pe zi ce trece, ca o compensare, dar în interior! Cu puțin noroc, se reflectă și în exterior!  
 
- Anii trecuți ne învață să ne adunăm tot mai mult, că frunzele toamna! Din ele se pot ivi adevărate miracole, dacă sunt privite cum trebuie!  
 
- Și uite că, oriunde ne aflăm, fiecare loc sau om ne face să vedem altfel lucrurile, dar toți le simțim personal și doar noi știm ce emoții ne trezesc!  
 
- Da, cu tot ce e menit la pachet a ne ajuta să mergem înainte, fie și cu lecțiile învățate la timp, la fel, cu noroc și voință!  
 
- Știi, draga mea, lecțiile le primim din mers și înțelegem forțați! Așa cum ai noștri ne altoiau de mici când făceam pozne... Și degeaba plângeam. Că tot nu ne ierta nimeni, așa și viața, și viitorul straniu care ne pândește din umbră, ca un vânător gata să își atace de plăcere prada! Puterea e în noi, de a înainta drepți!  
 
- Chiar, până la final... Cu ea răzbatem și ducem cu noi lumina aprinsă mai departe! Până ne-o preiau ca pe o ștafetă prețioasă, alții!  
 
- Asta e filosofia măreață și misterioasă, peste toate, al cărei fir este neîntrerupt și neelucidat complet, dar trăit deplin!  
 
- Ca un vis continuu, din care face parte fiecare respirație, pas și chiar iubire ce înflorește în inimă...  
 
- Da, și o face să crească mereu, renăscând prin ea însăși, în petale tot mai bogate de fiecare dată, cu nuanțe noi, uimitoare!  
 
- Ce deschid alte orizonturi cu ale lor chei unice! În simțiri și minte!...  
 
- Așa a fost și în realitate, în viața mea și a ta! A tuturor, probabil! Cel puțin atunci când este înlăturat acel cer gri și apar norii senini, aproape transparenți, care aduc speranțele din nou!  
 
- De parcă ar fi tot cerul al tău, doar al tău, și vrei să îl cuprinzi în acele momente, dar nu reușești decât cu privirea ta limitată și mâinile și forțele prea mici!  
 
- L-ai îmbrățișa la fel de intens ca pe omul drag ce vine în viața ta, fie și în vizită pentru un timp scurt sau mai lung, însă cu tot ce are mai bun la el, să îți aducă reîncredere în tine însăți și zâmbete la gândul că totul va fi cumva bine, iar treptat, în favoarea ta!  
 
- Mai ales când simți că în jurul tău totul se prăbușește și nu îți mai găsești propria scară spre înălțimile la care nici nu mai îndrăznești să visezi...  
 
- Exact așa continuă povestea mea, mă rog, cea de care mi-e mai dificil de la început să îți zic, dar o voi face cu curaj, e totul cu urcușuri și coborâșuri, dar cu multă esență câștigată, cel mai greu de acumulat în viață!  
 
(va urma)  
 
~ Cristina P. Korys  
 
(sursă fotografie: internet)  
 
Referinţă Bibliografică:
Mărturisiri feminine (2) / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3165, Anul IX, 31 august 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!