CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 3054 din 12 mai 2019        Toate Articolele Autorului

Dialog firesc din realitatea curentă neaoșă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- George! Nu Soroș, tu!... Salutare, mă! Pe tine te cunosc, ești ca fratele meu! Dă și mie niște alune! 
  
- Da' nu mai am! În pungă pun coji de semințe. Hai, noroc! 
  
- Țigări ai? 
  
- Și alea le-am terminat, le-am împărțit... Nu știi că avem ajutoare peste tot, când e vorba de-ale gurii și buzunarelor?! Frățește totul!... Că în rest, fiecare cu munca și plapuma sa! 
  
- Da! Unii le au cam grele, iară alții care le au ușoare a naibii, tot de la ăia trag! Până îi apasă de tot!... 
  
- He, le-or ajunge la nervi, ș-apoi să vezi tu pedală! Și dacă se strică frâna p-urmă, ghinionul lor!... 
  
- Hahaha, bine-ar fi să fii pocit! Să îi ajungă, să le crape obrazu' și inima de frică! Că le au prea groase și pline de nimic! 
  
- Da, bre... De nimic bun, numai otravă și obrăznicie care plesnește prin piele! 
  
- Ia-ți și tu o bere! Se face cald! Ai văzut tornada aia? 
  
- Care, Gicule? Cea de la știri, care a răsturnat o mașină cu tot cu oameni, la noi, acu' recent?! 
  
- Da. Aceea. De la noi, că doar nu din alte părți, acolo lumea-i obișnuită cu-alea!... 
  
- Văleu, că mi-ai amintit... Așa ceva la noi chiar că n-am pomenit nici urmă, ferească sfântu'! Mai un pic, și putea lua pe sus o casă! 
  
- Nu se știe ce vremuri ne pasc! Dar, după mine, așa ar trebui să dea Dumnezeu una, special pentru ăștia din guvern, să-i cuprindă și învârtă pe toți hoții! Să-i ducă ca pe o stafie pe pustii, spre Siberia... 
  
- Ha, că bună idee! Poate se îndură Domnul, că dacă vrea, numai el poate face minuni și trăsnăi d-astea, neîntrecute! Ca de demult!... 
  
- Păi zi și tu, noi muncim cu capu' ca să-i ținem pe cei ce muncesc cu fundu' și pe unii ce se fac că muncesc! Și ei ne râd în față! 
  
- Ai dreptate! Ne cred idioți, când toți trândăvesc pe banii noștri, împărțiți! Unii s-au asigurat pe viață cu funcții calde, iar cei mulți ii susțin ca orbii! Iar banul le intră la toți după plac! 
  
- Orbi la minte, că dacă au ochi deschiși și creierul îi ustură să îl folosească, degeaba îl au!... Pot să îl pună liniștiți la prăjit! 
  
- Și când te gândești că sunt proști cu toții, și ei ne iau pe noi de proști! Să crapi de nervi, nu alta! Cât îi poți răbda?... 
  
- Noi muncim aici sau afară din greu, să facem una, alta, ei fac averi din tunuri peste noapte și apoi plâng ca niște icoane, și se dau virgine sfinte, auzi la ei, niște târfe bătrâne!... 
  
- Numai viclenia e de ei! Fmm... 'tu-le mama lor de diavoli... Să ardă-n iad! Că aici n-au hac pe măsura nasului și fundului lor! 
  
- Le-ar trebui și lor o soacră cum e Leana a lui Mircea, de peste mal! Țâfnoasă, înțânată și slobodă la gură și mâini, turuind continuu ca o moară în vânt! Să facă armată cu dânșii, de dimineața până seara! 
  
- Sus, jos, stânga, dreapta, stânga-înainte, culcat, drepți! Să îi alerge toată ziua și la mese torocăneală fără rost, cu polonicu' zdrăngănind între castroane, printre două înjurături și trei blesteme și unul - poc, mai scăpat de cap, că poate le vine mintea la loc!... 
  
- No, bre, de unde, și tot înainte, marș, cu ochii închiși spre prăpastie!... Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru noi, haha! 
  
- La ăștia cred că cel mai bun leac ar fi o armă neinventată, o combinație între un pistol mitralieră de ultimă generație și Agent 07 spațial, un super robot care să fie programat să îi țintească de la distanță și facă invizibili! 
  
- Wow! Tare zis!... Să nu cadă nimeni vinovat la mijloc pentru nemernicia, ticăloșia și sângele lacom al lor! 
  
- Da, boss! Altă soluție realistă nu-i și nu-i nici timp de gândit! Ăștia zici că au făcut pact cu dracu' să ne termine de nervi pe toți în timp record! 
  
- Nu-i de glumă... E groasă rău, mai ales acum! Că au fost și vremuri mai tulburi, iar lumea n-a dormit! 
  
- Bre, da, așa e, uite ce repede e gata pauza! Când e mai dulce se termină, așa e în viață! Te-am salutat, frate, mai vorbim! 
  
- Hai, salutare, amice, să avem noroc chior, că avem nevoie!... 
  
(sursă fotografie: google.com) 
  
Referinţă Bibliografică:
Dialog firesc din realitatea curentă neaoșă / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3054, Anul IX, 12 mai 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!