CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 2880 din 19 noiembrie 2018        Toate Articolele Autorului

Sistemul actual umbrit de pecerism
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe scena contrastantă și fierbinte a realității de la nivel național e un obicei neaoș deja, se pare, înrădăcinat și consolidat profund în timp, de altfel, ca în breasla stângii, și nu doar, ci în cea a politicului actual în general, să se ofere reciproc, contra unor "remunerări" binecunoscute, susținere prin elogii orgasmice teribile. Asta din solidaritate impusă de interese comune și din frăție în stil mare, la fel de neaoșă, perversă și hoțească în esență, acte soldate cu efecte la fel de puternice și mult răsunătoare din partea adversă, din necesitatea firească de a le combate în măsură echitabilă! Cum apare la orizontul neplictisitor etern vreun personaj de-al branșei respective, așadar, cu ceva grotesc sau vizibil eronat evidențiat, cum urmează din plan secundar, la unison, susținerile în urale care mai de care ale colegilor, alături la "greu" și la os, inclusiv ale celor infiltrați în instituții cheie sau cu "ecou" în stat, cum ar veni, fie și pornind de la nivel local! Acțiunea lor funcționând pe principiul absurd că "prostia trebuie apărată" și nu "combătută" pe deplin, cum ar trebui să fie firesc și exemplar, într-o societate normală! Ea e mândria multora, drept dovadă din ce în ce mai întărită, dar mai ales a politicienilor de vază și "carton", îndeosebi actuali, asta fiind de necontestat, raportat la istoria centenară și valorile mari de peste timp! Păcat că ne "doare" și chiar omoară pe noi acest lucru, în schimb, ei nici nu simt... De plătit tot noi vom plăti, cu toții, în fel și chip, precum și țara la infinit... 
  
Resemnați vizibil parțial, forțat, continuăm să așteptăm, prin urmare, în lipsa faptelor onorabile și pretinse cu ecou, salvatoare de "neam", ode neasemuite peceriste închinate celor d-alde lor, acestor aroganți parveniți fără aseamăn ai vremurilor, printre care și "Grappinăi", un personaj recent (re)intrat pentru scurt timp în vizorul publicului și interpretat cum se cuvine, așa cum ne-a obișnuit! Exact la fel cum mai fusese scris recent un articol cu niște elogii fierbinți până la cer, aduse madam "Dănncilăi", unice, de toată "splendoarea", în dorul celor de pe vremuri, când paginile dedicate cuplului prezidențial și "protectorilor" din jurul lor ocupau relativ jumătate de ziare, reviste, inclusiv cele banale și lipsite de esență, nuanță sau importanță, sau orice urmă de inteligență răsărită, destinate femeilor... Mai trebuie covoare întinse și flori așternute, iar "pionierii" patriei, momentan alungați peste granițe, adunați să aplaude în mijlocul străzii, în formă de inimi, din mijloc zburând porumbei, care să le spele lor păcatele grele până la iad... 
  
Articolul respectiv menționat, deja mult cunoscut și intens dezbătut, apărut în Qmagazine, la o analiză sumară, revistă de sorginte și administrare pesedistă prin care se autoestimează excesiv și apreciază singuri deținătorii vremelnici ai puterii, pe care mai mult de jumătate nu am reușit să îl citesc, copleșindu-mă un sentiment firesc de greață amestecată cu gheață (pentru imunitate), ca în cazul multora cu mintea lucidă și la locul ei, desigur, mi-a adus aminte instant de profa' de geografie, pe care o aveam în generală, undeva în clasele 5-8. Era cam între două vârste, poate ceva mai binișor, serioasă, însă destinsă la ore, deloc severă în general, ci mai degrabă în aparență se prezenta astfel, având pretenția la normalitate și bun simț, pe care le invoca mereu, din partea elevilor, obișnuiți să se amuze de orice scotea din banal atmosfera dintre zidurile școlii. Era genul acela de om, regăsit în mulți dintre noi, care ura vizibil epoca gri ceaușistă, criticând-o ori de câte ori i se ivea ocazia. Când i se aprindeau subit toate beculețele ce activau "focoasele" și deschideau la maxim "supapele" nervilor, iar, prin urmare, i se punea pata pe tot ce putea avea legătură cu subiectul celor doi tovarăși, în timp ce se plimba printre bănci, lovindu-se cu șoldurile de acestea, având un mers mai legănat și cu mâinile ridicate la ceafă adesea, de ne pufnea râsul mai rău, roșiți în obraji fiind deja aproape toți, începea să arunce în noi cu cuvinte cu efect apăsat, menite să ne sperie: 
  
" - Obraznicilor și leneșilor, inconștienților care sunteți voi, de realitatea din jur, de care nu aveți habar nici cât degetul mic, luați și puneți mâna pe carte și mintea la contribuție, și învățați! Invățați dacă nu vreți să fiți la fel de agramați ca inculta de tovarășa academiciană Ceaușeasca, care mergea, proasta dracu', că era proastă de bubuia, toți știau, dar numai ea nu recunoștea, în vizită în țări cu climă caldă, cu toate rândurile de haine groase și blănurile scumpe după dânsa! De credea că acolo e mai frig ca la noi!... Tuța netoată ajunsă, cu pretenții!... Eu o trimiteam la Polul Nord cu totul, dacă aș fi putut, așa scăpam țara de una ca ea! Așa că învățați să gândiți, că pentru voi gândiți!... Dacă nu vreți să ajungă să gândească de-ăștia pentru voi în viață și să vă duceți dracu' cu toții, înainte de vreme!" 
  
Eu eram premiantă, an de an, in perioada aceea, urmată pe linie de o colegă la fel de bună, la "concurență", însă mai aveam câțiva colegi mai apți, înclinați oarecum și preocupați de "carte", în plan secundar, să zicem, dar nu atât de profund implicați la învățătură, silitori sau determinați să fie premiați "simbolic" la sfârșit de an, probabil o "realizare" și aceea - pentru sufletul nostru "necopt", necălit încă deplin de viață, de atunci! Deși erau destui în clasă cu o condiție materială și familială mult mai avantajoasă și favorabilă decât cea personală, precum și având posibilități decente pentru vremurile respective, extrem de dificile și marcate de perioada critică de tranziție post-decembristă, nu arătau și nici nu aveau interes major deschis foarte mulți pentru a "acumula" cunoștințe elementare și nici "străluci" prin note, decât doar pentru a ajunge la bun sfârșit cu anul de studii în "regulă", sau pe linii de "plutire", cum era cel puțin în cazul unora. Nu știu dacă m-a "ajutat" până acum, personal, asta, însă pot afirma cu certitudine că am avut nevoie de noroc, mult noroc, "orb" de ar fi putut fi (îndelung așteptat inițial și "plătit" cu sacrificii între timp), iar mai apoi de minte, în tot ce am întreprins în țară, sau afară (de nevoie), după puterile posibile limitate de un sistem dominat de la nivel înalt până în temelii de o crasă incompetență, impostură și lipsă de interes pentru evoluția generală. 
  
Cristina P. Korys 
  
(sursă foto: net) 
  
Referinţă Bibliografică:
Sistemul actual umbrit de pecerism / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2880, Anul VIII, 19 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!