CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 2655 din 08 aprilie 2018        Toate Articolele Autorului

Despre credința adevărată și mărturisirea ei...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Credința reală constă în faptul de a avea mai presus, printre altele, înțelepciunea matură necesară, voința și puterea de a te ruga pentru "îndreptarea" dușmanului, și implicit iertarea lui... Acel "dușman" devenit al vieții tale, și poate doritor nebănuit al morții tale, care ți-a ucis speranțele încet, cândva, când nu te așteptai, ți-a "tăiat" aripile cu care îți croiai drum, cu greu, printre spinii înălțați și îndesați, la orizontul începutului de existență, sau ți-a zdrobit ființa, în cel mai crunt și rece mod, care credeai că nu poate exista până atunci, și care astăzi știi că ar face-o din nou, fără remușcări, frângându-ți sufletul, o singură dată, în mii de bucăți, poate nemaiputându-le pune la loc pentru totdeauna, și lăsându-te să mori lent, pe dinăuntru, singur, ca mai apoi să "reînvii" treptat, cu greu, "renăscând" și prinzând forță timid pe parcurs, ușor adunându-te și ridicându-te din propria cenușă...  
   
Credința mai înseamnă să ai puterea și răbdarea să ii accepți zi de zi pe semenii tăi, cu bune și rele, împreună, chiar de unii dintre ei sunt dușmani cu bună știință ai propriei țări, și implicit ai tăi, nerespectând nici valorile morale pretinse a le fi repere, nici "viețile" date ale înaintașilor noștri, ai tuturor, din credința lor adevărată, unică și măreață peste timpuri, și din onoare, respect și iubire pentru țară!...  
   
Credința semnifică în aceeași măsură obligația de a-ți asculta în permanență propria conștiință, lăsată a fi drept un far călăuzitor al propriei existențe, pe lume! De asemenea, înseamnă să îți asumi și îndeplinești fără rezervă și tăgăduire, nici măcar preț de vreo secundă, îndatoririle și obligațiile de ordin moral avute față de aproape și țară, și să încurajezi și pe ceilalți din jur să ia exemplu și să facă la fel, nicidecum să îi descurajezi cu rea intenție sau ignoranță neîntemeiată, sau, mai rău, să-i tragi înapoi de la "lupta" dreaptă, demonstrând astfel în mod concret, în fața lui Dumnezeu, înainte de toate, ceea ce pretinzi că ești, în calitate de creștin declarat, iar tuturor că le ești frate de nădejde și drept în propria credință.  
   
Credința mărturisită real presupune să ai puterea acceptării iertării absolute, față de tine și față de ceilalți, cu inima deschisă și mintea înălțată către Creatorul tuturor, alegând calea corectă mereu, cea a adevărului sacru... Așa se percepe în mod rațional, firesc, moral și biblic, ca fiind drept credință adevărată! Doar prin aceasta se câștigă înțelepciunea autentică, capacitatea de a discerne mereu între bine și rău și tăria de a înainta pe calea vieții, spre desăvârșirea ființei și a existenței în sine... Nicidecum credința în sine nu poate fi pretinsă a fi simțită în mod preferențial, percepută ca o trăire la un nivel superficial, împărtășită și privită cu jumătăți de măsură, în funcție de necesități, interese și convingeri de moment sau prin prisma realității convenind propriei persoane, sau prin impunerea nedreaptă, constrângătoare, trecând peste voința divină, a celorlalți!... Dar oare câți suntem capabili de asta, de a accepta o asemenea "jertfă" deplină de sine, în starea cea mai pură, cu resemnare senină în fața propriului destin mic dat încă de la început, și chiar înțelegere profundă, înainte de toate, a tuturor lucrurilor, a tot ce ne depășește pe noi înșine, și chiar propria-ne existență, atât de limitată și efemeră prin eternitatea timpului?! Cred că prea puțini dintre noi, atât de mulți și diferiți fiind pe această lume.. Mulți nu avem nici tăria necesară de a ne privi față în față pe noi înșine, și a ne accepta propriul destin, greșeli, neputințe, slăbiciuni, de a le corecta treptat, înțelegându-le și descifrând înțelepciunea ascunsă în fiecare lucru, chiar rău, urmând îndeaproape binele, ca o umbră ce îl pune în lumină, până la final!... De acceptarea deplină, cu seninătate absolută, a acestui fapt, și de sacrificiul suprem, a fost capabil doar Mântuitorul!... Câți ne străduim să îi urmăm, zi de zi, exemplul lăsat prin Sine, pentru a construi o lume care să se apropie de perfecțiune, iar fiecare dintre noi să fie o "cărămidă" în continuare, pusă la baza acesteia, pentru o evoluție sănătoasă din toate punctele de vedere, dar mai ales din cel moral, fundamental al omenirii, în curgerea destinată ei, de nicăieri, înspre infinit?!  
   
Învierea Mântuitorului să ne aducă tuturor lumină din lumina Sa eternă, în gândire și în suflete!...  
   
Paște binecuvântat și senin, cu bucurie, tuturor!  
   
~ Cristina P. Korys ~  
   
Referinţă Bibliografică:
Despre credința adevărată și mărturisirea ei... / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2655, Anul VIII, 08 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!