CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Libertate >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 2612 din 24 februarie 2018        Toate Articolele Autorului

Semnal de alarmă: `stat încătușat`!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Specific încă de la începutul acestui articol, ce se vrea a fi unul relativ scurt spre mediu, însă concentrat în esența-i, și la "țintă", că țin cu orice preț, chiar și cu riscurile de rigoare asumate, să trag, pe această cale avută la îndemână, la fel ca mulți alți confrați, un semnal de alarmă, legat de actualitatea evenimentelor de pe scena politică, adăugând celor zise, de asemenea, că ne privește în mod egal pe toți situația existentă la nivel național, iar ceea ce se petrece decide soarta țării în mod permanent.  
 
Este cât se poate de vizibil, pentru oricine de bună credință și având rațiunea și conștiința lucide, chiar și analizând cu "ochiul" liber de la distanță, faptul că ne-a cam dus la "vale" cu totul nemernicia actuală ajunsă la apogeu, de factură pesedistă, în pofida eforturilor consolidate de mai bine de zece ani, în inaintarea în sens opus, într-o direcție a normalității, aliniată civilizației lumii în care vrem să trăim, nu a haosului generat cu maximă sfidare și aroganță, în mod strategic organizat, de către reprezentanții acestora și pionii utili (in)voluntar lor... Au distrus acești indivizi extrem de nocivi, perverși și periculoși, în majoritatea lor parveniți, ai neamului românesc, exploatând, se pare, și ultima fărâmă de democrație, care s-a clădit cu enorme sacrificii în toți acești ani postdecembriști, pe "sechelele" sinistrului comunism, care au marcat acest popor iremediabil, lăsându-l sleit de puteri, "pe veci", cu gândirea și moralitatea "știrbite" grav. Modul "autentic" și oportunist neaoș în care au câștigat alegerile, prin rotație, privind retroactiv, încă din perioadele anterioare, se constată, cât se poate de clar, fără a lăsa spații de ezitare, că a fost "copy-paste" aproximativ leit celui al comuniștilor pe vremuri, respectiv prin uz de minciună, "eliminarea" adversarilor prin campanii de denigrare lansate și susținute în spațiul public pe canalele mass-media avute la îndemână și folosite drept scut pentru propria promovare și implicit apărare. Mai mult, au acționat fără scrupule, prin propagare asiduă de dezinformări, cu ajutorul postacilor de "serviciu", probabil remunerați corespunzător să fie prezenți masiv, la "datorie", pe rețelele de socializare, un "atu" al zilelor acestora (la fel de exploatat, deopotrivă, și de către (neo)bolșevicii și propagandiștii actuali, cu orientare pro-rusă, din categoria cărora fac parte și ei, la rândul lor, desigur, acum fiind mai vizibil decât oricând acest fapt, îndeosebi în urma "scurgerilor" de informații, în acest sens, de genul afirmației reieșite și argumentate în baza unor declarații publice, ale fostului premier, anterior demis, care a "deconspirat" vrând-nevrând planul trasat și impus din interiorul organizației de care aparținea, ca un mic "remember").  
Aș mai vrea să amintesc, printre altele, și de forțarea "norocului" în calea spre putere, a celor mulți "asigurați" cu funcții, ai deținătorilor pârghiilor politice, de la mic la mare, pe lângă vechile practici de import bolșevic, înrădăcinate și menținute "vii" constant peste timp (pile, șpăgi, cunoștințe și relații), și prin diverse metode "neortodoxe" aplicate abil, cu dibăcie, deși s-au ascuns permanent sub acest paravan, al religiei neaoșe, majoritatea lor, folosindu-se de el pentru "protecția" imaginii și atacurile veninoase, lansate simultan, asupra "inamicilor", concurenți, unii mai puțin sau mai mult corecți, în ascensiunea spre putere. De asemenea, s-a "jucat" în stil murdar, și acționat idem, pe sistem vechi, "p.c.r."-ist, prin reducere la tăcere și intimidare, pe toate căile posibile, a celorlalți și manipulare masivă în paralel, nelăsându-le nimic, acestor oportuniști cameleonici ai vremurilor, ce și-au demonstrat din plin "competențele", priceperea și mediocritatea ce le însoțește, la unison, să scape astfel neatins de "ghearele" lăcomiei, șireteniei și parșiveniei lor, tipice "omului nou", de fapt "neom", creat de către comuniști, după model sovietic, stalinist, "reînviat" astăzi subtil, și la fel de abil, pe plan regional, cu extensie spre cel global. În acest punct al articolului, fac referire, intercalând o trimitere, la noțiunea mult vehiculată recent, de "stat paralel", concepută, evident, cu rol de deviere a atenției sferei publice de la problemele esențiale și reale, ale țării, noțiune criticată și îndreptată, ca o "armă", chiar împotriva "emițătorilor" acesteia, de însuși cel de-al doilea premier numit tot de către dânșii, și ulterior demis, din motive similare primului caz menționat, și, la fel, lesne de înțeles, în baza unor informări accesibile oricui are dorința și deschiderea de a se documenta din surse variate, pentru a se edifica, cântări lucrurile prin filtrul propriei minți, și convinge, mai presus, apoi, personal. Dar, să nu care cumva uităm că, în tot acest interval, în care se bate "apa în piuă" și pasul pe loc, vinovații "nevinovați" de hoțiile săvârșite și demonstrate pe jumătate, au părăsit și părăsesc, pe rând, acest stat "dublat" ca semnificație și cadru permisiv, cu "bunurile" și valorile la purtător, și averile integrale, rămase intacte, în general nejustificate totalmente din punct de vedere legal, așadar însușite în mare procent din banul public, al tuturor celor de rând și contribuabililor cinstiți și oropsiți totodată, datori a respecta legea, aceeași în cauză pentru unii reprezentând o variantă, sau fiind strict o alegere, în alți termeni.  
 
Nemaivorbind, în încheiere, de situația penibilă, tragico-comică, iscată cu un colosal circ și tam-tam, doar pentru a proteja și cu "dinții" niște "fotolii", beneficii și interese efemere, situație de scandal, respectiv panică și intrigă, ce a intrat în vizorul presei la nivel global.  
 
Mai departe, nu ne rămâne tuturor, decât să luptăm cu "monștrii", înainte de a ne înghiți cu totul, și de a sfâșia definitiv ce a mai rămas din glia strămoșească, plătită scump, cu "sângele" curs, sudoarea, viața și jertfa înaintașilor, călcate astăzi sub bocancii nepăsării, ai disprețului, ai lașității până la refuz și uitare a sinelui în fața principiilor existenței, ai nerecunoștinței și ai ipocriziei multor conaționali, mulți fiind "cumpărați", de fapt "vânzându"-se de la sine, pe ei înșiși și neamul lor, prea "ieftin" și total imoral, "necreștinește", aș îndrăzni a zice, în pofida declarării apartenenței religioase "certe", a acestora, susținători fiind, aproape fără discernământ sau remușcări, ai acestor parveniți vremelnici, cocoțați pe umerii și spinarea acestui popor greu încercat în istoria-i, nedemni de privilegiile obținute pe nedrept și nemeritate, și de pozițiile înalte ocupate în plan social, în aceeași măsură, mișelește, abuziv, prin "orbirea" voită a altor semeni, menținuți cu sau fără voia lor în lanțul complacerii cotidiene, prelungit la nesfârșit, în starea de inerție, pasivitate și ignoranță, care le alimentează acestora permanent statutul de oportuniști în continuă (re)orientare.  
"Stat încătușat" de propriile neputințe sau eliberat de sub povara apăsării acestora? De noi toți depinde această alegere, fiind cea a viitorului in sine, a evoluției tuturor, in direcția dorită, corectă, așteptată, meritată. În mâna noastră stă totul, dar de ea atârnă soarta intregii țări.  
Referinţă Bibliografică:
Semnal de alarmă: `stat încătușat`! / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2612, Anul VIII, 24 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!