CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 2505 din 09 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Despre teatrul politic actual, derulat în stil neaoş
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Analizând prin filtrul raţiunii şi ochi de simplu observator ceea ce se petrece actualmente la noi, cu rădăcini prinzând contur şi profunzime de-a lungul timpului, desigur, îmi permit în mod firesc, pur şi simplu din datoria morală simţită înainte de toate, dar şi considerând a deţine dreptul acesta, la pachet cu obligaţiile, din poziţia de cetăţean contribuabil de rând, activ şi onest al ţării, şi aş îndrăzni să zic că nu din cea mult vehiculată sarcastic în paralel, presupusă incorectă, deşi având oarece temei spre a fi crezută, ca variantă de simplu "pion" asistând neputincios, deşi nu şi "orb", la spectacolul oferit, din care face parte inevitabil, având rol neutru în situaţii cheie (sau după caz), independent de voinţa proprie, să aştern câteva impresii personale sumare, în rândurile următoare. 
  
Acţiunile intrigante întreprinse recent, succedând altora asemeni lor, prin natura şi impactul ce le leagă, în aparenţă sub formă de simplă "joacă" fiind tratate lucrurile importante ce ne privesc pe toţi, de la nivel înalt, sună oarecum, gândind în termeni logici, a operaţiune neconcepută realist, în spirit corect, mişcare realizată la foc automat, doar să fie vizibilă pe scena principală şi să creeze senzaţia de implicare cu intenţii aşa zis "bune", fără a lua în calcul la modul serios însă, corespunzător impunerii cadrului, eventuale riscuri, consecinţe nedorite sau mod de evoluţie pe termen mediu (recomandat ca reper în analize la nivel naţional), în baza unor estimări ţinând de cunoscuta metodă a previzionării, prin care se are în vedere asigurarea echilibrului şi a stabilităţii în plan economic, implicit reglarea din timp a unor posibile derapaje, necesară ca factor preventiv. 
  
Ori, ca fapt divers, spre o notificare şi edificare deplină a tuturor, dezbateri solide în spaţiul public, cu rol de aducere la cunoştinţă şi lămurire suficientă în acest sens nu au avut loc, la modul profesionist, cum ar fi fost cazul, având în vedere că ne priveşte pe toţi, cât se poate de direct, acest aspect, în calitate de cetăţeni contribuabili, prin aportul personal individual avut, de asiguratori de venituri, prin cotizaţiile curente impuse, direcţionate automat la bugetul de stat! Prin poziţionarea de pe margini a analiştilor cu un vădit scepticism, precum şi în egală măsură totodată a mai multor specialişti, cu tangenţă în domeniu, îndreptăţiţi a avea un cuvânt de zis cu privire la această mutare importantă, sau schimbare de schemă centrală, având loc sub semnul impulsivităţii şi al incertitudinii ca stare resimţită multilateral în sfera neaoşă, şi prin lipsa unei precizii continue, precum şi coerenţe din multiple direcţii, de asemenea prin lansarea a diverse presupuneri şi interpretări cu substrat, întreţinute ardent chiar de către cei în cauză, are loc alimentarea masivă a nesiguranţei în rândurile mulţimii. 
  
Astfel de atitudine refractară etalată în faţa opiniei generale publice şi, aş zice, jovială fără reţineri, în stil ironic extins până la un stadiu grobian, în prim plan observabilă, nu de puţine ori, ilustrează incompetenţă în formă pură sesizabilă la nivel administrativ, superficialitate şi ascundere după preferinţă şi necesitatea situaţiei, după "colţ" sau fotolii, din lipsa unei alternative solide şi credibile deplin, sau schimbarea registrului de prezentare, de fapt învăluire a intenţiilor, totul asezonat cu multă demagogie versus diversiune, specifice de altfel preocupărilor majorităţii clasei politice de pe meleagurile neaoşe. 
  
Progresul unei naţiuni constă în realizarea de investiţii menite să dezvolte economia, motorul acesteia, în sistemul capitalist real, fiind mediul privat, ori lipsa atragerii, chiar respingerea acestora, orientarea spre favorizarea unui anumit segment al populaţiei, de stat, sunt măsuri de tip socialist similare unei etape din istorie ce a condus la declin economic. 
  
Management netransparent, defectuos, iresponsabil, asta e concluzia a ceea ce se întreprinde şi apare în mod vizibil celor ce sunt spectatori în masă, fără voia lor cei mai mulţi, prin urmare, act care ne va conduce treptat spre un iminent eşec, oricând pe parcurs, neconştientizat şi asumat firesc iniţial. 
  
Se pare că economia naţională a devenit o simplă "jucărie", în mâinile unui grup cu influenţă negativă, care îşi maschează propriile interese sub buna credinţă afişată nu foarte convingător. 
  
În ce priveşte transparenţa totală, conform Art. 31 din Constituţie," autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal." De asemenea, în încheiere, am ales trimiterea către Constituţia României - Art. 55: "pct. 1) Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România.", cu precizarea personală suplimentară că nu aş rezuma acest punct doar la dimensiunea militară, ci, prin extensie, şi la cea economică, interesele existente în joc şi ameninţările fiind la fel de importante pentru viitorul naţiunii. 
  
Referinţă Bibliografică:
Despre teatrul politic actual, derulat în stil neaoş / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2505, Anul VII, 09 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!