CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 2424 din 20 august 2017        Toate Articolele Autorului

Evoluţia omenirii - încotro ne îndreptãm?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Există multe minţi luminate care sunt împiedicate de interesele limitate ale unora mediocre, pentru a schimba cu adevărat în bine lumea, în multe privinţe şi aspecte importante ale realităţii existenţei acesteia! Din păcate, dintotdeauna a dăunat omenirii practica aceasta, voalată perfect sub substraturile tiparelor omniprezente, a ceea ce semnifică banalitate, frică şi intimidare masivă venind din jur, cu rolul blocării asumării originalităţii proprii. De asemenea menţinerea standardelor societăţii, în gândire, educaţie, mod de evoluţie, la un anumit nivel, impuse individual prin diverse metode subtile sau directe, permit acţionarea strategică în sensul dorit, limitativ şi constrângător spiritului uman. Fiecare se află la un moment dat la un pas făcut din cele menite, ale evoluţiei personale. Ritmurile şi percepţiile sunt atât de diferite!  
 
Fiecare îşi este dator cu propriul adevăr şi aflarea acestuia întreaga sa existenţă! Asta ar trebui să stea la baza oricărei predici menite a conduce spre deschiderea spirituală! Atunci când adevărurile pretinse a fi astfel şi forţate a fi acceptate universal drept repere sunt departe de însăşi morala vieţii, chiar şi de cea biblică, cursul existenţei fireşti umane este deviat cu bună ştiinţă şi rea credinţă de la cel corect, lăsat iniţial a reprezenta un ghid al existenţei. Când ochii minţii sunt închişi, vinovaţi în egală sau deplină măsură sunt cei care contribuie la acest fapt rău intenţionat, autorii morali, de drept, ai acestuia.  
 
Adevărul revelat singur, de la sine, prin descoperirea treptată a acestuia, odată cu avansarea pe drumul vieţii, va fi asemeni unui far care veghează la călătoria omului pe mare, pe marea plină de imprevizibil şi valuri unice, măreţe, a existenţei sale!  
 
Adesea marile genii ale lumii au fost nefericite şi existenţa le-a fost umbrită de tragedii şi neîmpliniri ale vieţii omeneşti, devenite amarul de nedesprins al sufletului lor, însă şi-au găsit alinarea în propria muncă, investind în dezvoltarea spirituală, intelectuală, substituind eşecurile trăite în realitatea simţirilor, prin cufundarea până la pierderea, uitarea de propria fiinţă, în realizările operelor, ale creaţiilor lor mult trudite, şi din jertfe şi dăruire de sine alcătuite, inegalabile şi răsunătoare fiind peste timpuri!  
 
Multe genii dintotdeauna au fost considerate "nebune" în faţa pretinselor corectitudini în aparenţă, reguli de rând stabilite după bunul plac al dirijorilor maselor, de la nivelul suprem şi mereu armonios împletit, religios-politic, impuse a fi acceptate (tacit şi automat), ca fiind de drept cele ale normalităţii, predominante prin sine în toate sferele în care se intersectau diverse interese obscure şi în esenţă de natură materială benefică pe termen relativ, incert în fond, însă ele au fost cele care au împins omenirea spre înalţări tot mai sus, atingând culmi noi, succesive, ce păreau prea îndepărtate cândva, în calea evoluţiei, urmate cu paşi precişi, deşi lenţi odinioară!  
 
Astăzi trăim vremuri în care, în relaţiile interumane se constată involuntar, însă usturător de dezamăgitor, că se cedează, de preferinţă, din interese, mai degrabă decât din dorinţa de a-i arăta cuiva simplul respect sincer avut, sau, de ce nu, sentimentele de afecţiune sau preţuire nutrite, aşa cum se cuvine faţă de o persoană agreată, chiar adorată! Atitudinile multora din jur fac în aşa fel, încât manifestarea unor astfel de gesturi, deschideri, chiar şi pasiuni intense creative, simţite, să fie oprimate, descurajate, în general stârnind amuzament naiv sau reacţii adesea superficiale în a trata acest fapt ce ţine de trăiri, simţiri umane, fireşti, naturale, fiindcă aşa e în firea omului atunci când nu este el în miezul situaţiei sau în centrul atenţiei, sau chiar el însăşi posesor vremelnic al acestor trăiri şi emoţii, prin propriul suflet dat ce-i sălăşluieşte trupul efemer.  
 
În schimb, oamenii, în mod bizar, se pliază vădit nemascat, ca o ironie neînţeleasă a sorţii, însă banală a lumii, pe interesele lor mărunte cu mare uşurinţă şi în viteză ameţitoare, transformarea cameleonică de care pot fi în stare în acest sens, fiind privită de către ceilalţi ca extrem de normală în contextul actual, al adaptării din mers tuturor "regulilor" nescrise, însă la fel de impuse ca întotdeauna, ale noii societăţi, şi chiar încurajată prin însuşirea aceloraşi vechi măşti purtate, reci, şi a schiţării de nepăsări citite în alb negru pe chipurile crispate, cu priviri aproape ca de gheaţă, ale fiinţelor ce se vor raţionale de la începuturi, însă în devenirea lor fiind din ce în ce mai inumane, mai străine de ele, aflate într-o permanentă trecere prin sensul giratoriu al vieţii pământeşti.  
 
Să fie acesta începutul robotizării omenirii, acceptate tacit şi fără pic de revoltă în starea iniţială, deşi, în paralel, este acuzată în amploarea ei imaginată la scară mondială, prin extrapolare regăsindu-i-se, într-un salt imediat peste timp, între gândiri, calcule şi viziuni, extensiile la toate nivelurile existente?!  
 
~ Cristina P.Korys ~  
 
( sursa fotografie: internet)  
 
Referinţă Bibliografică:
Evoluţia omenirii - încotro ne îndreptãm? / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2424, Anul VII, 20 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!