CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 2381 din 08 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

Cuvinte din discursul de la Varşovia al lui Trump, exemplu pentru noi!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am urmărit pur întâmplător un fragment din discursul recent de la Varşovia, al preşedintelui SUA, Donald Trump! Din ce am reuşit personal să surprind în câteva minute prin intermediul surselor mass-media, mi s-a părut profund şi cu "ecou" în suflete şi minţi!  

 
Nu am fost fană a lui Trump, nici ca simplu om, nici ca preşedinte, cum la fel, nu m-am clasat în tabăra de susţinători ai acestuia pe perioada campaniei prezidenţiale americane, fiind reticentă, dar nu despre asta este subiectul!  

 
Ideea transmisă, care mi-a captat îndeosebi atenţia, ţine de importanţa insuflării respectului faţă de valorile adevărate ale istoriei, precum şi a memoriei eroilor unei naţiuni! Am făcut o comparaţie în sine cu ceea ce se petrece la noi, şi cred că suntem o ţară care nu are tangenţă, nici măcar pe jumătate din cât s-ar cuveni de drept, cu capitolul acesta! Din păcate, la noi primează respectul "orb" faţă de tot ce ţine de non-valori, incultură şi mediocritate la modul general! Istoria reală (nu cea predată în mare şi impusă timp de peste jumătate de secol, căreia i-au ţinut cu raţiunea lucidă opoziţie adevăraţii patrioţi, din greu), cultura, prin toate formele sale de manifestare şi principiile morale sănătoase, nu reprezintă repere fundamentale ale acestei naţii, în evoluţia ei, ci dimpotrivă, se sesizează în jur, la toate nivelurile posibile, că majoritatea concetăţenilor nu au minim de respect, prin atitudinea specifică de ignoranţă etalată sfidător, nici măcar pentru sacrificiile înaintaşilor, care au stat la temelia înălţarii acestui neam prin timp! Am agreat faptul că domnia sa, Trump, în cadrul discursului, a pus accent pe lucrul mai sus menţionat, arătând faptul că rădăcinile sunt sacre, "sfinţesc" locul, iar viitorul unei ţări depinde de modul în care se priveşte spre acestea! În context, a amintit de ororile secolului trecut, referindu-se la Polonia cu precădere, şi la forţa ei imensă de a răzbate prin încercările dramatice care au marcat dureros întreaga regiune, înfruntând cu o putere de natură divină tot ce a reprezentat mai diabolic, atât din perioada nazismului, cât şi din cea a comunismului, a expansiunii masive sovietice!  

 
Mai are rost să ne punem întrebări, fără ecou şi răspuns pentru mult timp probabil, de ce mulţi conaţionali, dintre care chiar şi unii intelectuali din rândurile mulţimii, ce pretind în aparenţă a fi de bună credinţă, pot fi atât de josnici în acţiunile lor şi în mentalităţile greşite, pe care se pliază fără mustrări de conştiinţă şi rezerve, ca pe nişte tipare imorale, bolnave, asemeni unor pietre atârnând tot mai greu spre fundul oceanului, când ele pot fi uşor de ferit la timp pentru a face loc adevărului şi eliberării în numele şi spiritul acestuia, preferând în schimb, din comoditate, să se ascundă cu laşitate absurdă după acestea, influenţându-i totodată pe alţii uşor de manipulat, în majoritatea lor?! Aceasta mergând până acolo încât să elogieze naivi, dar isterici, chiar un dictator care i-a asuprit, umilit pe toţi deopotrivă, alături de acei beneficiari şi oportunişti ce i-au slujit, fideli intereselor lor, de o maximă ipocrizie şi perfiditate, aflaţi la ordinele sale, chiar împotriva propriului popor, precum şi un sistem toxic, criminal, adus pe tancurile bolşevico-sovietice, însăşi impunerea sa fiind abuzivă şi fondat prin uz de fals şi rele intenţii, în baza uciderii cu sânge rece a sute de mii de confraţi, dintre care mulţi au fost deportaţi, deposedaţi de averile proprii trudite, ori exterminaţi într-un mod crud şi eliminaţi ca pe un "pericol" din calea acestuia, lăsând doar dezbinare!  

 
De asemenea, astăzi, după porţile larg deschise spre Occident, care ne-au adus atâtea beneficii, sub multiple forme, iar multora dintre noi o viaţă mai mult decât decentă, chiar luxoasă, dacă privim în jur şi vedem că se risipeşte nu doar mâncare, existentă din belşug mai mult ca nicicând, deşi e esenţială doar vieţuirii, ci şi multe alte lucruri, pe care nu toţi le deţin, din ghinionul de a se fi născut sub o stea cu ghinion, în zone defavorizate ale lumii sau aflate sub administraţii dictatoriale (acestea favorizând îndeosebi păturile sociale de tip burgheze, adesea alcătuite din indivizi parveniţi şi mediocri, însă utili sistemului, cum a fost şi la noi în regimul trecut), se continuă în mod paradoxal a se trage de ţară în sens invers, înspre involuţie! Respectiv, unele minţi cu raţiuni întunecate de ură şi complacerea din voinţă personală în manipularea ce serveşte intereselor altora care ne-au făcut imens rău, ne-ar duce înapoi pe toţi, în mlaştina ucigătoare de suflete a comunismului, înfiorător de inuman, doar fiindcă aceştia ar fi favorizaţi material pe termen scurt, uitând că există o răsplată supremă a tuturor.  

 
În loc să se lupte din răsputeri pentru răspândirea adevărului şi deschiderea ochilor minţii tuturor, se preferă orbecăirea la nesfârşit în noaptea raţiunii.  

 
Iată că un om, străin de noi, de suferinţele acestui popor, ne dă un exemplu astăzi, prin cuvintele sale măreţe!  

 
Referinţă Bibliografică:
Cuvinte din discursul de la Varşovia al lui Trump, exemplu pentru noi! / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2381, Anul VII, 08 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!