CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Cristina P. Korys         Ediţia nr. 2077 din 07 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Plimbare pe străzile sufletului...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Astăzi am decis să îmi plimb gândurile toate, în liniştea serii cu parfum de vânt de vară târzie, liniştitor adiind, pe străzile magice ale sufletului meu!... S-au adunat ceva nori, care anunţau că o să plouă, dar se pare că s-au răzgândit, între timp... Ce ţi-e şi cu oamenii, şi cu norii, şi cu toate lucrurile fireşti, întâmplătoare, sau nefiresc de schimbătoare!... Azi pare a-mi fi una dintre acele zile banale ale cotidianului omenesc, în care fiinţa umblă pe holurile labirintului regăsirii de sine, unde se pierde neîncetat! Sunt zile fără număr, adesea succesive, ca şi când, în înţelegerea tacită dintre ele, şi-ar căuta perechea în cele următoare, în care monotonia ia locul a tot ce e cu putinţă, iar alteori, printre perdelele de ceaţă ce încearcă a se lăsa peste colţurile ascuţite ale gândirii, ies la iveală, răzbătând timid, cioburi strălucind de spontaneitate, care ating culmi de infinit în doar câteva secunde uimitor de efemere, ale lumii muritoare... Însă acele zile sunt fără soţ, şi se ating parcă plutind, peste timp... La marginea lor stau de veghe sentimente intens amestecate, văruind sufletul, precum nişte vopseluri în ulei pastelate, în pereţi translucizi, subţiri de tot, milimetric, abia tangibili simţirii raţiunii interioare, separaţi între ei asemeni vitraliilor, cu uşoare reflexii străbătând, printre razele soarelui pătrunzător al după-amiezii, din marele râu al universului, aducând cu ele, pe valuri, nuanţe desprinse din lumi create din fantezii stranii, inocente şi îndepărtate lumii acesteia... Înspre apus, se zăresc înălţându-se, tot mai pronunţat, copaci ai viselor de foc, ce îmbrăţişează speranţe firave, arzând domol, care par a nu se risipi în fumul împletindu-se desprins, din scurgerea prin timpul lumesc înspre cel etern, printre umbrele ce îşi fac loc după colţuri pustii de ziduri triste! Privesc, în tăcerea armoniei lăsate adânc împrejur, cum florile îşi curbează în ritm lent, parcă dansând un vals al penultimei seri, tulpina, închizând strâns, în petalele lor preţioase, fluturi - speranţe ale zilei de mâine! Ştiu că mereu mai este o seară, de la orice etaj al lumii străine va coborî ea!... Şi o voi aştepta la fel, cu aceeaşi ardoare ca întotdeauna, să stau din nou pe veranda casei sufletului meu, în mijlocul unor străduţe înguste şi prăfuite de vremurile trecute între zborul păsărilor, oglindite în ape ale cerurilor ce le-au spălat cu lacrimi line, clipe prelungi din ceasuri fermecate, înşirate într-un lanţ neîntrerupt, din zale croşetate din fire de tandreţe şi dulci melancolii, cu o ceaşcă fierbinte de cafea proaspată şi aromată în palmele strânse uşor, încercând a ghici tainele noi ce vor înălţa pe aripile lor, gândurile nesfârşite sosind din sfera unei galaxii neştiute... 
  
~ Cristina P. Korys ~ 
  
( sursă foto: net ) 
  
Referinţă Bibliografică:
Plimbare pe străzile sufletului... / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2077, Anul VI, 07 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!