CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Cristian Petru Bălan         Ediţia nr. 2298 din 16 aprilie 2017        Toate Articolele Autorului

Cristian Petru BĂLAN - SFINTELE PAŞTI - ȊNVIEREA DOMNULUI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tuturor românilor ortodocşi, catolici, protestanţi şi neoprotestanţi, întregii omeniri, li se aduce astăzi Vestea cea mare de către îngerii cerurilor care le cântă şi le urează:  
 
HRISTOS A INVIAT!  
 
Învierea Domnului nostru Iisus Hristos din morţi este nucleul credinţei creştine mondiale. Aceasta este vestea bună a Bisericii dintru început; şi este aceeaşi şi astăzi, şi trebuie să fie până la a doua venire a Domnului... Tot ceea ce noi credem, tot ceea ce noi învăţăm, orice mărturisire rostim are Învierea ca punct de plecare. Importanţa acestei mărturisiri nu poate fi deloc subestimată.  
 
Primul martir al Bisericii, Sf. Ştefan, în rugăciunea de la uciderea sa cu pietre, a mărturisit zicând: "Doamne Iisuse, primeşte duhul meu … şi Doamne, nu le socoti lor păcatul" (Fapte 7:59-60). Prin această simplă afirmaţie, el a confirmat credinţa sa, ca Hristos este cu adevărat viu chiar după moartea Sa de pe cruce, şi că El are puterea de a ne ierta păcatele...  
 
Comunitatea Bisericii primare a continuat să mărturisească Învierea Domnului Iisus Hristos cu mare putere, şi mare har era peste ei toţi (Fapte 4:33). Se adunau săptămânal de ziua Învierii şi se rugau şi cântau cu o singură inimă şi într-un singur gând, şi se împărtăşeau dintr-o pâine şi un potir, ca un singur trup. Astăzi, mii de ani mai târziu, Biserica, adică comunitatea credincioşilor, încă face acelaşi lucru: mărturiseşte pe Domnul cel Înviat şi se împărtăşeste cu Trupul şi Sângele Său. Ne adunăm împreună în biserici cel puţin o dată în fiecare săptămână, pentru a confirma credinţa noastră în Domnul Iisus Hristos şi Învierea Sa din morţi. Toţi de fapst ar trebui să se apropie de Sfântul Altar pentru a primi Cinstitele Darurile date nouă, adică Sfânta Împărtăşanie: viaţa veşnică...  
 
Domnul a promis pe Duhul Sfânt tuturor celor care primesc sfântul botez. Însuşi Domnul Hristos a promis că El este cu noi până la sfârşitul veacurilor. Astfel, fiecare om, în fiecare epocă, poate fi sigur că mărturia ucenicilor din Biserica primara este aceeaşi şi astăzi în Biserică, şi că fiecare om trebuie să audă şi să primească această "veste bună" şi să trăiască prin ea.  
 
Pentru cei care au nevoie de încurajare despre această „veste bună," să ascultăm cuvintele Sf. Apostol Petru: "pe Care-L iubiţi fără să-L fi văzut; întru Carele crezând fără ca încă să-L vedeţi, bucuraţi-vă cu bucurie de negrăit şi preamărită, dobândind sfârşitul credinţei voastre: mântuirea sufletelor" (1 Petru 1: 8-9).  
 
Sa lăsam aceste cuvinte să fie călăuza noastră pentru aceste zile preamărite când prăznuim Învierea Domnului nostru. Să fie, de asemenea, o continuă aducere aminte a noastră, că Învierea lui Hristos este cheia eternă spre mântuirea sufletelor noastre şi a vieţii noastre veşnice. Slăvit să fie Mântuitorul nostru, Cel Care este Parte din Sfânta Treime, Dumnezeu Adevărat Care a luat chip de Om, jertfindu-Se pentru a ne mântui!  
 
Amin !  
HRISTOS A INVIAT, fraţi români şi prieteni ai românilor !  
ADEVĂRAT A ÎNVIAT !  
-----------------------------  
Cristian Petru BĂLAN  
Glen Ellyn, Illinois, SUA  
Diminica Paştilor  
16 Aprilie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Cristian Petru BĂLAN - SFINTELE PAŞTI - ȊNVIEREA DOMNULUI / Cristian Petru Bălan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2298, Anul VII, 16 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Cristian Petru Bălan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristian Petru Bălan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!