CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comemorari >  
Autor: Cristea Aurora         Ediţia nr. 2982 din 01 martie 2019        Toate Articolele Autorului

Să ne călăuzești și ne veghezi Tu, Cristina Maria Drăgan, din lumea cerească de acum și a ta…
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Pare ireal, dar aşa cum există dragoste la prima vedere între un bărbat şi o femeie sau între un băiat şi o fată, cred că la fel, există o dragoste (asumată totuşi diferit) între două suflete, indiferent de sexul pe care îl au în această viaţă. Există ceva nedefinit, dincolo de noi, care ne aşează în faţa unui om şi pentru care simţim o licărire aparte aproape fără să ne dăm seama. O scânteie, o pozitivitate, ceva inexplicabil. Fără să ştii, te simţi atras de o persoană (şi nu vorbesc aici din punct de vedere sexual, desigur), pur şi simplu îţi place de ea, neştiind de ce. Dacă eşti întrebat(ă) ce anume îţi place la o femeie - tu femeie fiind - dai din umeri. Vorbesc de femei pentru că sunt femeie şi pentru că, de regulă, astfel de subtilităţi le percepem mai mult noi, sexul slab. Bărbaţii nu au fineţuri atât de profunde şi nu trebuie să se supere, dar aşa sunt construiţi.  
Un zâmbet în special, într-o secundă aparte, o privire, un ton din vocea unei femei, pot răsturna un univers, pot răscoli o lume întreagă. În genere, îmi plac ochii oamenilor. În ei vezi liniştea, blândeţea, dușmănia, dar şi dragostea.  
 
M-am întrebat adesea ce anume a făcut să n-o pot uita pe Cristina niciodată. Poate zâmbetul jovial, poate privirea plină de bunătate. O singură dată am văzut-o! Doar o dată. A fost mai mult decât suficient. Am fost şi sunt încă cu sufletul alături de ea. Mă gândesc adesea la ea. Cred că mi-a plăcut enorm bunătatea ei. Ca şi a lui Cezar. Iubesc oamenii buni. Toată lumea îi iubeşte. De ce? Fiindcă ei transmit iubirea prin comportament, prin atitudine, prin cuvinte, dar mai ales prin priviri. Alături de ei, simt că sunt şi eu bună, iar în lipsa lor, dispare şi bunătatea mea. E un soi de empatie, probabil. Dar această bunătate pe care o simt prin porii mei, de fapt, nu-mi aparţine mie, ci este împrumutată. De unde? De la ei, desigur. Ei vin cu ea, dar şi pleacă cu ea totodată. E a lor. Le aparţine. Dar tu, cel din faţa lor, o simţi. E ca o aură, ca o undă. Caldă, luminoasă, benefică şi pură. M-am gândit de multe ori cum să fac să am şi eu aşa ceva? Niciodată nu voi putea, spiritual, să-i ajung din urmă, darămite să fiu egalul lor.  
 
Pentru ceea ce dăruiesc, pentru căldura, bunătatea şi lumina izvorâtă din adâncul sufletului lor, le mulţumesc. Lor. Lui Cezar, Cristinei. Două suflete complete. Pe care le simt, chiar dacă sunt departe, şi pe care le-am simţit mereu. Ştiu că ea nu e plecată. Şi nu va fi niciodată. Este nemuritoare. La fel ca noi toţi. E lângă Cezar. Şi va fi mereu. Îl va apăra şi îl va iubi etern. Cei care au iubit pe cineva cu adevărat şi acel cineva a plecat în Marele Necunoscut ştiu la ce mă refer.  
 
Şi cred că cel mai frumos şi mai desăvârşit cadou pentru ea, ar fi să n-o dăm uitării. Cristina, stai fără nicio grijă! Vei rămâne în inimile noastre mereu. Să ai un drum lin, suflet bun! Să fii în lumina de veci, suflete binecuvântat! Şi nu uita să ne veghezi şi să ne ajuţi!  
 
  
 
Sit tibi terra levis!  
 
  
 
 
  
 
1 martie 2019  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Să ne călăuzești și ne veghezi Tu, Cristina Maria Drăgan, din lumea cerească de acum și a ta… / Cristea Aurora : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2982, Anul IX, 01 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Cristea Aurora : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristea Aurora
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!