CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Cristea Aurora         Ediţia nr. 2130 din 30 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Enigmaticul necuprins
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ce bate vântul? Ce stă în firea vântului să sufle uneori cu putere, alteori abia să adie, uneori să ne lovească năprasnic, iar alteori să-şi unduiască şoldurile mângâindu-ne? Probabil aerul acesta indispensabil se răzvrăteşte împotriva noastră, probabil se simte ameninţat, biciuit de indiferenţă, de groaznicele tratamente la care îl supunem în mod voit.  
Ce este lumina? Este cea mai binecuvântată formă de energie, cea care ne dă căldură şi fără de care nu am putea trăi. Lumina, în forma ei naturală, ne încălzeşte sufletele şi ne apropie de starea de graţie a creaţiei. Existăm în lumină, ne naştem cu ea, trăim în ea şi dăinuim veşnic în intimitatea materiei, în acea rază de viaţă pe care o avem mai înainte de eternitate, cât şi de-a lungul ei. Vom fi parte din stele, vom face parte din Univers aşa cum am făcut parte dintotdeauna, ne vom sădi propriul cer cusut în vid şi ne vom căuta necontenit sensul unei vieţi dobândite, trăite şi apuse într-o sonoritate surdă şi infinită. Forma nedefinită îşi va relua rostul ei, substanţa primordială îşi va modifica alcătuirea, iar începutul va fi şi sfârşit şi continuitate, în nepieirea harului originar.  
Timpul îşi roade marginile, se topeşte în esenţa individuală îndreptată mereu către chipul nevăzut al genezei, o operă inteligentă în care ne manifestăm fără voia noastră şi unde avem marele noroc de a-l trăi, de a-l revela în sunetul de aur al necuprinsului cosmic. Orizontul în care ne aşezăm de-a lungul ideii iniţiale de plăsmuire tainică se coagulează într-o linie de demarcaţie intangibilă, lungă şi definitorie pentru ego-ul minţii încercate de tentaţii, făcând un salt uriaş înapoi, din teamă ori poate din neştiinţă. Pentru unii, poate fi un scurt circuit cauzator de moarte, pentru alţii poate doar un impuls de a merge mai departe, o curiozitate presărată cu bune intenţii, dar neliniştitor de enigmatică. Reprezentarea ca într-o hologramă a vieţii poate fi doar un vis sau o oglindă a unei realităţi începute într-un univers paralel, dând senzaţia antiseptică a unui aer prea dens pentru a fi veritabil.  
 
 
septembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Enigmaticul necuprins / Cristea Aurora : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2130, Anul VI, 30 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cristea Aurora : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristea Aurora
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!