CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Un munte
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
UN MUNTE  
  
De CRISTINA GABRIELA COVALIU  
  
 
  
Înalţi, semeţi şi maiestuoşi, străjuiesc lumea din cele mai vechi timpuri, privind în jos nepăsători la oamenii ce par ca nişte furnici în micimea lor. Ei sunt în bătaia vânturilor, indiferent de anotimpuri, la fel de înalţi şi de semeţi cu crestele în nori, sfidând viscolele ce de secole îi brăzdează, lăsându-le urme adânci asemeni feţelor oamenilor, brăzdate de riduri.  
  
Mereu impunători, înfruntă vânturile, frigul, gândindu-se că undeva jos, în vale, la poalele lor noi, oamenii, îi privim gândindu-ne că niciodată nu vom ajunge asemeni lor, rămânând mereu fiinţe neînsemnate, la baza măreţiei lor. Şi totuşi…  
  
Noi, oamenii, suntem cei care, cu curaj şi vitejie îi cucerim de câte ori avem plăcerea, escaladându-le vârfurile lor măreţe, înfruntându-i, supunându-i, arătându-le ca suntem mici, dar nu neînsemnaţi, că suntem de fapt mai mari şi mai impunători decât ei… noi, care le-am făcut pe toate, trecând prin grele încercări de-a lungul timpului, veac de veac şi eră de eră, înfruntând şi noi la rândul nostru urgiile naturii, viscole, geruri, trecând prin anotimpuri, asemeni lor, nelăsându-ne mai prejos, supunând tot ce ne iese în cale.  
  
Am modelat natura după placul nostru şi am făcut totul în aşa fel încât şi generaţiile viitoare să îşi facă loc în această lume ce se transformă an de an, fiind din ce în ce mai primejdioasă, odată cu clima ce se schimbă, fiind gata să primim jos în vale gheţarii si zăpezile înalţilor munţi, ce îşi revarsă asupra noastră urgia, cu avalanşele şi râurile lor, făcându-ne câteodată să ne gândim că totuşi, poate, ei sunt cei care sunt mai presus de noi… sau poate NOI, OAMENII suntem asemeni lor…  
  
Referinţă Bibliografică:
Un munte / Covaliu Christina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2752, Anul VIII, 14 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Covaliu Christina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Covaliu Christina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!