CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

4. SUBORDONATUL POLIȚIEI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Apucături. A-pucături. Apucă-tu(ri.) Apucături ? De diferite grade. Și intensități. Trecut infiltrat în prezent. Prezent rămas în trecut. 
  
Și totuși, de ce ne agățăm, dacă totul este zadarnic, disperați, de viitor? Întrebări, întrebări și iar întrebări! Oare poporul este, mai este, subordonatul poliției? 
  
Frica o fi iar cuvântul de ordine? 
  
Doamne, nu am trecut încă pragul anului de glorie 1989 ? 
  
Au murit chiar degeaba atâția oameni tineri ?! Se pare că nu au fost totuși împușcați degeaba! FRICA-I PREZENTĂ DIFUZ UNDE NU TE-AI AȘTEPTA: ÎN MÂNCARE ȘI-N PRIVIRI! 
  
Aceasta-i miza fricii: înghețarea oricărei inițiative umane. Transformarea ființei în robot! Mereu la dispoziția organului represiv și, dacă se poate, ghicirea următoarei victime, precum și toaletarea corespunzătoare a țintei! Și totul făcut cât se poate de profesionist. Fără urme inutile și cât mai democratic! 
  
Există și în democrația noastră ultraoriginală un asemenea organ represiv? Se pare că da, există și funcționează la cote nebănuite de omul comun. 
  
Poți să vociferezi cât te țin bojocii, numai să nu cumva să te atingi de vreo piuliță aparținând acestui Statu-Palmă-Barbă-Cot! 
  
Că te trezești, vrei-nu vrei, cu vreun mandat de aducere-aminte...direct în bibliotecă! Indiferent de sex și aptitudine politică sau literară: ai gândit, ai greșit ! 
  
Ceva nelămuriri, sau totu-i clar? 
  
Costel Zăgan, 58 (4) 
  
Referinţă Bibliografică:
4. SUBORDONATUL POLIȚIEI / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1885, Anul VI, 28 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!