CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

2.CÂND DRAGOSTEA PĂRĂSEȘTE CĂMINUL CONJUGAL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragostea. Sentiment. Fenomen. Cuvânt. Liniște.Sexualitate. 
  
A iubi înseamnă a ierta (S. B.); De când mă țin minte am fost frământat de gândul la dragoste. Am suferit de fiecare dată când am simțit că dragostea lipsește. 
  
L. A. Despre dragoste, numai bune: Cine vorbește de dragostea platonică, desspre înalta iubire spirituală dintre un bărbat și o femeie, acela, cu siguranță, nu știe despre ce vorbește. Nimic și nimeni nu rezistă atracției corporale. Exemplul lui Tristan și al Isoldei este cum nu se poate mai lămuritor, deși cred că filtrul este însăși iubirea. Corpul nu este mai puțin necesar iubirii decât banalei împreunări trupești, iar iubirea platonică este la fel de odioasă ca și sexualitatea pură. 
  
Cum ne-am putea iubi pe bucăți, pe fragmente, uitând întregi dimensiuni ale ființei iubite? Angoasa absenței, frustrarea, senzația de incompletitudine ar distrge iubirea chiar înainte de a se fi întâmplat. 
  
Într-un cămin predomină climatul pe care-l aduce și-l reprezintă femeia (J.O.Y G.) 
  
Sintetic: Eros.(P.Ț.) Aceste trei suflete: apolinicul, fausticul și magicul, trebuie întregite cu dionisiacul, Însă dionisiacul este un impuls spre unitate, o trecere peste persoană, viață zilnică, societate, realitate, peste prăpastia disperării: o creștere, un salt pasional-dureros spre stări mai întunecate, mai pline, mai nehotărâte; o aprobare în extaz a întregului caracter al vieții, deopotrivă de puternic și de fericit, marea bucurie și marea compasiune, gândite panteist, care aprobă și sfințesc cele mai îngrozitoare și îndoielnice însușiri ale vieții; voința veșnică spre zămislire, fecunditate, reîntoarcere, sentimentul unității necesare creației și nimicirii. (N) 
  
Doar animalele inimilor noastre fugeau precum șobolanii de pe Arca lui Noe, aruncându-și blănile pe spate și dispărând odată cu Atlantida paradisului pierdut, (H.M.) 
  
Degeaba, întruna degeaba, 
  
Pe toate nestinsele cruci! 
  
Ce dac-ai plecat cu graba 
  
Cum n-aș fi vrut să te duci? 
  
Te-nșeli fără voie și vină, 
  
Nu-mi pasă că stai ori că pleci. 
  
Ce dacă-ți pare azi altfel 
  
De cum aș fi vrut să-nțelegi? 
  
(C.M.) 
  
Mă ascund după cuvintele celorlalți? Mă regăsesc numai în flăcările ironice ale aproapelui meu, rugul creator? 
  
Viața mea se consumă între două șoapte de iubire. Însă dragostea nu vorbește. Nu geme. Nu cere. Nu dăruiește. 
  
Dragostea-i o taină și un scandal intim. Foarte intim. 
  
Costel Zăgan, 58 (2) 
  
Referinţă Bibliografică:
2.CÂND DRAGOSTEA PĂRĂSEȘTE CĂMINUL CONJUGAL / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1874, Anul VI, 17 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!