CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

FALS JURNAL DE IREALITATE (4)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
1, 2, 3, 4, 5,...Și totuși, nu sunt numai niște cifre. Sunt în primul rând oameni! Mai mari sau mai mici. Nu contează. 
  
Ei bine, acești oameni aflați în suferință ar trebui să fie scopul vieții noastre, deoarece doar noi - medicul, sora medicală, balneofizioterapeutul etc. suntem ultima lor soluție. Și nu avem dreptul să-i dezamăgim! 
  
Spitalul de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” a fost înființat în anul de grație 1970, prin unificarea Spitalului Israielit, a Spitalului Caritas și a Spitalului Sfântul Spiridon. 
  
În prezent, ”Sfânta Maria” asigură asistența medicală pediatrică de înaltă specializare atât în județul Iași, precum și pentru și pentru celelalte șapte județe ale Moldovei. 
  
Eu am fost repartizat în Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, înființată tot în același an fatidic 1970. Cele 17 paturi ale secției sunt ocupate de copii și tineri , care nu depășesc, totuși, 18 ani. Aici sunt tratate: 
  
- afecțiuni ale aparatului locomotor 
  
- afecțiuni ale aparatului circulator 
  
- afecțiuni respiratorii 
  
- afecțiuni ale aparatului neurologic 
  
- boli de nutriție 
  
- afecțiuni endocrine 
  
- afecțiuni genetice 
  
- afecțiuni metabolice 
  
- afecțiuni dermatologice. 
  
Spitalul mai este dotat cu două săli de kinetoterapie, un bazin de înot terapeutic, trei săli de fizioterapie, un cabinet cu aerosoli, un cabinet de masaj și o sală de hidrotermoterapie, următoarele proceduri fiind gata oricând să înceapă: 
  
- gimnastică medicală 
  
- înot terapeutic 
  
- vibromasaj 
  
- aerosoli 
  
- hidrotermoterapie. 
  
Și cred că ar mai fi și alte proceduri de fizioterapie: galvanoionizări, curenți diadinamici, Trabert, stimulări, radiații infraroșii sau ultraviolete. 
  
Dar oamenii, unde sunt oamenii, dragilor? Sunt sănătoși, așa că n-au ce căuta la spital. La niciun spital. 
  
- Să auzim numai de bine! 
  
Costel Zăgan, ALTER EGO (12) 
  
Referinţă Bibliografică:
FALS JURNAL DE IREALITATE (4) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1858, Anul VI, 01 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!