CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

FALS JURNAL DE IREALITATE

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FALS JURNAL DE IREALITATE (1) 
  
Motto: 
  
Nu-i numărați ilustrului chirurg 
  
Banii luați pe grave operații, 
  
De nu vedeți și banii care curg 
  
Ca să distrugă neamuri, rase, nații! 
  
Lideri ai lumii, bunii noștri frați, 
  
Noi v-am cedat și ranguri și proporții, 
  
Dar nu putem continua, stopați 
  
Această competiție a morții! 
  
( Adrian Păunescu, Manifest pentru sănătatea pământului, 1980 ) 
  
Probabil că nu poezia ar putea salva lumea. Și nici medicina, desigur. Prin urmare, nici poeții, nici medicii. Nici, să zicem , balneofizioterapeuții. Și totuși! 
  
Și totuși, fiecare, cu unealta sa specifică - pana, stetoscopul sau mingea medicinală - ar putea ajuta individul uman să-și revină: la drumul drept sau la gânduri mai bune. 
  
Ce-ar putea face, de exemplu, un poet în fața unui bolnav!? 
  
Dar un medic, în fața unei săli pline de cititori bolnavi de frumos ?! 
  
Ori cum m-aș comporta eu în fața unui volum, să zicem , LES FLEURS DU MAL, aparținând lui Charles BAUDELAIRE? 
  
Eu, balneofizioterapeutul Cineva, nu pot decât să-mi imaginez reacțiile unui medic ori ale unui poet la întâlnirea cu rănile condiției umane. Așa că am să-i las pe cei doi să-și vadă de menirea ce le-a fost încredințată. 
  
Și-am să mă ocup de mine, dar mai ales de pacienții mei, pe care trebuie să-i ajut să redevină activi, îndrumându-i și ajutându-i să-și recapete forțele pierdute , să-și refolosească unele organe aflate momentan în suferință și indisponibilitate. 
  
Costel Zăgan, ALTER EGO (6) 
  
Referinţă Bibliografică:
FALS JURNAL DE IREALITATE / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1831, Anul VI, 05 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!