CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Manuscris > Umoristic >  
Autor: Costel Baboş         Ediţia nr. 2615 din 27 februarie 2018        Toate Articolele Autorului

Costel BABOŞ - DE CE MERGEM LA BISERICĂ? - (PAMFLET) 2
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ce mergem la biserică? Să ne rugăm? Putem să ne rugăm și acasă. Unde nu ne vede nimeni, nu ne aude nimeni. Sau poate tocmai de aia? Să comunicăm cu Dumnezeu? Ne trebuie un interpret? Un translator? Se comunică mai bine prin tălmaci decât direct? Să stăm în picioare pe loc fix pentru a ne verifica răbdarea? În genunchi? În genunchi putem sta oriunde. Și pe lună dacă ajungem până acolo. În picioare la fel! Să dăm pomană morților? Că dacă ne înfruptăm noi, prin rotație, cu burdihanele noastre nesătule și pline de fecale, poate le rămâne și lor o fărâmitură? Să ne spovedim? Să ni se ierte greșelile cele fără de voie dar mai ales cele cu voie? Poate de asta avem nevoie de un avocat? Procurorul fiind cine? Pentru că pe Judecător îl știm... Judecătorul e cel care ne iubește nemăsurat, infinit și nemărginit încât ne-a creat după chipul și asemănarea Sa.  
 
Poate la Biserică mergem să ne arătăm țoalele. Șansa ca, o dată pe săptămână, să-ți îmbraci sacoul și ițarii favoriți, cravata favorită, rochia, fusta, tricoul, mulații favoriți cu buci proeminente, să te bărbierești proaspăt, să te pudrezi și să te parfumezi de omori toate insectele din biserică, să-ți vopsești părul, să-ți etalezi frizura cea nouă, peruca cea nouă, inelele, cerceii, ceasul scump, ochelarii de soare așezați în creștetul capului și să butonezi de pe mobil, scuză-mă, nu pot vorbi acum, sunt la biserică, mă rog...  
 
Să ne lăudăm cu copiii, cu casele, cu mașinile, cu nevestele și bărbații noștri, cu concediile pe care ni le permitem, cu slujbele pe care le avem, cu facultățile pe care le-am făcut?  
 
De frică? De ce ți-e frică tot nu scapi, e dovedit. Or doar să ne văietăm, să ne smiorcăim, să cerșim, să ne gudurăm în public? Or suntem văduvi, văduve, în căutarea unui partener? Desigur, toate acestea și multe altele, cum sunt plăcerea de a fi obedienți, de a plăti mai multe taxe, de fi spălat pe creier. Ori, pur și simplu, suntem piromani și ne place să aprindem lumânări.  
 
Cineva mă va întreba: ,,Bine, dar tu de ce te duci la Biserică?’’ I-aș răspunde, dintr-o trinitate de motive:  
1. La biserică se vorbește românește și mie îmi lipsește practica de a vorbi și auzi limba română în viața de toate zilele  
2. Îmi place preotul de aici. E prietenos, inteligent și spiritual. Are simțul măsurii și un dezvoltat simț artistic.  
3. Din toate celelalte motive expuse mai sus!  
----------------------  
Costel BABOŞ  
Edmonton, Alberta  
26 februarie 2018  
 
Referinţă Bibliografică:
Costel BABOŞ - DE CE MERGEM LA BISERICĂ? - (PAMFLET) 2 / Costel Baboş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2615, Anul VIII, 27 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Costel Baboş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Baboş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!