CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

ROATA CU COLȚURI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ROATA CU COLȚURI 
  
(Corneliu Neagu, 28.06.2018) 
  
Ne întâlneam și petrecem „departe de lumea dezlănțuită”, în grupul nostru de prieteni fienezi, adunați de prin zările sorții fiecăruia. De Crăciun, de Paște, de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel sau, pur și simplu, când ne mâna dorul pe cărările ce duc la schitul Peștera sau cabana Lespezi. Câteodată unii mai lipseau, împotmoliți în hățișul de treburi ale funcției. Iar ochii noștri se umpleau de dorul lor, călărind pe caii nevăzuți ai speranței că vor sosi, și ei, din clipă-n clipă. Era un sfârșit de iunie ce zgândărea mintea împovărată de trecerea altui an universitar. Iar noi ne făuriserăm gânduri, în veșminte țesute din razele acelui sfârșit de iunie, să fim din nou împreună, de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, la schitul Peștera de la Padina. Însă fiind numit președinte la un examen de licență, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, nu am putut ajunge la schit. După o zi de muncă la examenul de licență, chiar în după amiaza Marii Sărbători , pe când mă scăldam în briza ce mângâia țărmul plajelor din Mamaia, s-a întâmplat să mă întâlnesc cu o fosta studentă, astăzi bună prietenă pe facebook, venită, împreună cu părinții, la țărmul mării chiar de ziua Preaslăviților Sfinți. Cred că așa a aflat colegul și prietenul de trudă la bărdaca de vin, dar și la cărțile pe care le-am scris împreună, de rostul meu pe la porțile Pontului Euxin. N-au trecut ani mulți de atunci și iată, la un început de vară bezmetică, se abătură cei de la ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior) pe la noi, prin departament. Pentru cei ce nu știu, unii care se adapă la fântânile banului public, controlând pe alții mai deștepți decât ei. Atunci, prietenul și colegul, devenit între timp șef de departament, mă chemă „să dau cu subsemnatul”, în fața celor de la ARACIS, că mai trudesc și pe la Universitatea „Ovidius” din Constanța, fără să-i fi cerut lui acordul (?!). O, preaslăviți Sfinți Apostoli Petru si Pavel, cât valorează o prietenie ?! 
  
Referinţă Bibliografică:
ROATA CU COLȚURI / Corneliu Neagu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3101, Anul IX, 28 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Corneliu Neagu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corneliu Neagu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!