CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Corneliu Leu         Ediţia nr. 1406 din 06 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Corneliu LEU - OMUL CARE ADUCE RĂUL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ideea acestui titlu încolţea mai de mult, odată cu întâmplările ce le enumăr mai jos şi care îl argumentau. Mi l-am amintit acum, văzând rezultatele alegerilor, dar am zis să mai aştept: poate, cu vârsta, îi vine mintea la cap. Aşa că îl folosesc abia astăzi, după urările de rigoare.  
 
Pentru că e strigător la cer ca o candidată cu dotările de atracţie ale Elenei Udrea, cu efortul de expunere a lor pe care l-a făcut şi cu atenţia publică pe care a captat-o, indiferent dacă în bine sau în rău, să obţină un sufragiu cu puţin, chiar foarte puţin, peste pragul de 5% obişnuit în cutumele noastre electorale!  
 
Nu o dădeam câştigătoare şi, ca să fiu sincer, chiar nici nu consideram că merită, vâzând cât de îndârjit partener – politic bine-nţeles – avea în Traian Băsescu şi cum folosea acesta orice ieşire publică, ba chiar şi cele pe care prin proprie chemare le mai poate convoca la Cotroceni, spre a-i face reclamă şi a descrie blonda ei prezenţă drept elementul providenţial al politicii româneşti. Îmi spuneam, doar, ce mare şansă pentru această doamnă candidat să aibă un asemenea şef de campanie electorală care, de la vreo 10 – 12 la sută din voturi, cât îi vedeam eu rezultatele, prin profund iubitoarea sa persevernţă şi, mai ales, prin accesul său zilnic oriunde e vorba de media, îi aducea un cel puţin 20%.  
 
Nu credeam că alegătorii o vor aprecia drept preferatul absolut, ca-ntr-o iubire unică, aşa cum făcea consecventul propagator al meritelor ei; dar, oricum, prin frecventele ecouri ale bătăliei, se dovedea un contracandidat foarte periculos, ale cărui şanse nu erau deloc de ignorat.  
 
Pentru ca, deziluzie, dezamăgire, chiar derută: Să-i văd frumoasa poză, aşa cum o avusese şi în telegondolă alături de Pinalti, de data asta solo, alăturându-i-se doar modesta cifră de cinci şi ceva la sută!  
 
Imposibil! - mi-am spus mai întâi. Dar, rumegând lucrurile, mi-am amintit de acest titlu a cărui idee o aveam mai de mult, cobea prezidenţială demonstrându-şi de destulă vreme că e menită să aducă rău: Rău pentru ţară, rău pentru populaţie, rău pentru politica românească şi chiar rău pentru cei apropiaţi.  
 
Pentru că, zicea mintea mea plină de indulgenţe, acel om care stă în puşcărie, poate că ar fi avut măcar şansa să fie judecat în stare de libertate dacă nu ar fi fost fratele Preşedintelui!... Sau, oricum, iarăşi poate, dacă n-ar fi fost el fratele Preşedintelui, nici n-ar fi năvălit tocmai pe el beleaua de a i se fi aruncat în faţă clanul lui Bercea atrăgându-l în afacerile lor murdare!...  
 
Şi se mai întreba mintea mea dacă, dintre sutele de doamne notar care au câştiguri bune, cu care îşi pot garanta creditele bancare, toate ar fi fost la fel de tracasate? Se bucură proprietăreasa de la Nana de vreo atenţie specială, sau are omul acesta, care cândva pretindea că şi pe români îi iubeşte, darul de a aduce răul asupra celor dragi?!  
 
Dar nu numai asupra celor dragi: Să ne gândim la toţi mărunţii birocraţi şi politicieni corupţi de la Călăraşi şi de la Nana, care au dat cu flit adevăraţilor proprietari însuşindu-şi ei untul cernoziomului de Bărăgan aşa cum îl puseseră-n valoare specialiştii de la Fundulea. Pungăşii ca ale lor s-au făcut în întreaga ţară, fără a se mai ajunge la repercusiuni. Sărmanii mici escroci: Ce fericiţi ar fi rămas ei cu matrapazlâcurile lor dacă nu le-ar fi venit în coastă Omul care Aduce Răul!... N-ar mai fi dezgropat nimeni măruntele lor afaceri necurate! – blestemă ei astăzi arătând spre piaza rea de la Cotroceni.  
 
Aşadar, cu adevărat blestem, după cum s-a dovedit mai întâi pentru ţară, apoi pentru propria familie, apoi chiar şi pentru asemenea mărunţei penali pe care îi putem numi victime colaterale!  
 
Dar chiar şi asupra Doamnei Udrea pe care sincer o iubeşte?! E prea de tot! Biata femeie, prin meritele sau nurii ei, cert lucru că s-ar fi bucurat de 10% din voturi, chiar dacă ne venind din partea celor mai deştepţi şi mai raţionali români!... Tot s-ar fi bucurat de atenţia unui public de manele pamat de poşetele ei; tot ar fi simţit că există un segment electoral care poate merge cu una ca ea!...  
 
Dar a venit căpcăunul cu dragostea lui s-o susţină, şi iat-o ajungând la acel 5% ca o bordură de trotuar. Băsescu ăsta, de care toată lumea îşi dă seama acum că trebuie să te fereşti ca de dracu, e ca-n bancul cu femeia fatală care se laudă: „Îl vezi pe ăla de la volan? Eu l-am făcut cu... Trabant!”... – pentru ca să precizeze după o pauză: „Avea Mercedes!...”  
 
Aşa că, degeaba îi prevăd unii viitorul printre articolele Codului Penal. La el s-ar putea să nu fie vorba de delincvenţă, ci de vocaţie. Viitorul lui va fi cel mult asemănător antecesorului său la Primărie: Viorel Lis. Amândoi au vocaţia apariţiei pe sticlă întru susţinerea femeilor, dar uite că ajung şi la teste de paternitate! Care, din nefericire, nu privesc potenţa lor.  
 
Corneliu LEU  
6 noiembrie 2014  
Bucureşti  
 
Referinţă Bibliografică:
Corneliu LEU - OMUL CARE ADUCE RĂUL / Corneliu Leu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1406, Anul IV, 06 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Corneliu Leu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corneliu Leu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!