CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Poveste de Crăciun
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu mare drag, vă prezint următoarea poveste, împreună cu urarea mea de „Crăciun fericit și sărbători binecuvântate” ! 
  
Poveste de Crăciun 
  
O seară ideală de Crăciun, s-ar putea, prin prizma viziunii mele, realiza cam în felul următor: 
  
...Cineva bate la ușă. 
  
Mă duc grăbit să deschid, în același timp întrebându-mă nedumerit: oare cine poate fi, tocmai acuma, în ajunul Crăciunului? 
  
Deschid ușa și...surpriză!! 
  
Lângă prag, la ușă, o scrisoare; mă aplec, o ridic, intru în casă și pornesc să o deschid. 
  
Din acest moment începe să se deruleze cea mai mare aventură din existența mea, ceva, pe cât de incredibil, pe atât de mirific... 
  
În biletul scrisoare, nu erau decât câteva rânduri, rânduri pe care trebuie să vi le spun și vouă: 
  
„Pentru tot ceea ce ai făcut până acuma și, mai ales, pentru ceea ce vei face în continuare, te rog să te uiți pe geam, afară. 
  
Un Crăciun fericit! 
  
Semnează, Moș Crăciun” 
  
Evident, las scrisoarea să-mi cadă din mână și mă îndrept grăbit către fereastă; o deschid și... la câțiva pași de intrare se afla, cine altcineva decât solul lui Moș Crăciun!!! 
  
Mă privea cu niste ochi mari și limpezi, pe gură fluturându-i un zâmbet candid. 
  
Îmi face un semn discret ca să merg până la el. 
  
Îmi iau, în treacăt, un șal și ies. 
  
Cu același zâmbet și cu un glas duios, privindu-mă parcă de undeva din ancestral, îmi mulțumește că m-am deranjat să îl întâmpin, îmi spune că asta-i tot, că pot să mă întorc în casă și, nu în ultimul rând, îmi urează „Crăciun fericit!” 
  
Nedumerit de tot ceea ce se întâmpla cu mine, îi mulțumesc la rându-mi și, întorcându-mi privirea către casă pentru doar o clipită, dau apoi să-i raspund cu „Crăciun fericit și ție!”, însă constat cu stupoare că personajul dispăruse... 
  
Mă întorc, puțin zgribulit, spre casă, gândindu-mă că oare de ce a trebuit să ies afară pentru ca acel personaj să-mi ureze un simplu „Crăciun fericit”? 
  
Însă, în momentul în care am deschis ușa și am pătruns în casă, minune! parcă intrasem în altă locuință... 
  
Nu mai recunoșteam nimica: un mobilier nou nouț trona în casă, exact cum mi-l dorisem cu ceva timp în urmă, un șemineu în care ardea un foc care îți umplea sufletul cu căldura sa, iar lângă el, câteva perechi de încălțări noi nouțe, burdușite cu fel și fel de cadouri; de la aparatură IT și până la cosmetice, de la telefoane de ultimă generație și până la alte bunătățuri, care mai de care. 
  
Incredibil! stăteam cu gura căscată și nu puteam înțelege nimica, când, la un moment dat, unul dintre telefoane sună, îl iau și spun cu un glas mai mult stins: „da,alo...”, moment în care am surprins acea voce unică, inconfundabilă și care face minuni numai auzind-o: „Crăciun fericit, o, ho, ho!” 
  
Perplex, îmi revin cu greu și, până nici astăzi nu știu, dacă a fost aievea ori ba?!... 
  
Crăciun fericit și vouă, dragii mei, indiferent de ce zi a anului este! 
  
Minunile există în noi mereu, doar că ele apar numai atunci când merităm și credem cu adevărat!!! 
  
Referinţă Bibliografică:
Poveste de Crăciun / Corneliu Colpacci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3645, Anul X, 23 decembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Corneliu Colpacci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corneliu Colpacci
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!