CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

Momente de binecuvântare
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: ,,Am luat o bucată de lut într-o zi și-am frământat-o încet. Sub apăsarea degetelor mele ea s-a lăsat modelată după voința mea. M-am întors peste ani și-am văzut un adult, care mai poartă încă forma imprimată în copilărie.” (autor anonim)  
 
Momente de binecuvântare  
 
E 8 noiembrie 2018, iar în calendarul creștin ortodox sunt sărbătoriți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Școlii Gimnaziale Movila Miresii. Este ziua când, în fiecare inimă movileană, fie că este a unui elev, fost elev, profesor, învățător, educator sau director al acestei instituții de învățământ, se cern clipe de emoție ce răscolesc sentimente de respect și recunoștință.  
 
Și cum partener în procesul de educație ne-a fost întotdeauna biserica și anul acesta preoții parohiei movilene au săvârșit o slujbă religioasă în cinstea acestui moment special, la care au participat elevii însoțiți de cadrele didactice, dar și de directorii școlii.  
 
Prin rugăciunea și cuvintele preoților movileni, Pr. Paroh Marius Sinca și Pr. Ionescu Bogdan Alexandru ni s-a oferit o zi de bucurie, ni s-a reamintit importanța trăirii unei vieți drepte în care valorile morale primează.  
 
La sfârșitul slujbei, Pr. Ionescu Bogdan Alexandru a ținut să dăruiască elevilor câteva cuvinte de îndrumare, pe care le poartă în suflet de pe vremea când Domnia Sa era școlar, din care citez: ,, În fiecare zi în care merg la școală trebuie să fie sărbătoare. Pe de o parte, deoarece port un respect deosebit profesorilor ce stau în fața mea, dragostei lor nemărginite, iar pe de altă parte, datorită informațiilor și cunoștințelor ce le acumulez cu ajutorul lor.”  
 
De asemenea, a mai spus:,, Învățați să aveți răbdare cu cei din jurul vostru, să vă ascultați unii pe alții pentru a aduce roade vrednice familiilor voastre, comunității din care faceți parte, părinților, dascălilor astfel încât să puteți ajunge în viață oameni buni, civilizați și respectați. Păstrați-vă această privire luminoasă și peste ani și amintiți-vă că doar prin educație puteți ajunge oriunde vă doriți. Aripile vă sunt pregătite să zboare spre viitor, să vă poarte spre cele mai înalte idealuri. De voi depinde ce alegeri veți face!”  
 
Cuvinte frumoase și urări speciale pentru această zi au rostit și directorul școlii movilene, prof. Mirela Brezuică, precum și reprezentantul autorităților locale, domnul viceprimar Vasile Bădără, prezent la eveniment.  
 
A fost o zi valoroasă ale cărei secunde au fost măsurate cu ajutorul emoțiilor de către fiecare elev sau dascăl movilean.  
 
La mulți ani, Școală Gimnazială Movila Miresii!  
 
La mulți ani, elevi și dascăli movileni!  
 
Cornelia Vîju  
 
Referinţă Bibliografică:
Momente de binecuvântare / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2869, Anul VIII, 08 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!