CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

O nouă chemare a clopoțelului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
” Școala este tot ce vezi și tot ce auzi.  
Ea trebuie să te învețe să fii propriul tău dascăl,  
cel mai bun și cel mai aspru.” (Nicolae Iorga)  
 
Luni, 10 septembrie 2018, la Școala Gimnazială Movila Miresii din județul Brăila a sunat primul clopoțel al anului școlar 2018-2019.  
Prichindeii de clasă pregătitoare, școlarii și preșcolarii movileni s-au adunat în curtea școlii, purtând, dincolo de zâmbetele de pe chip și bucuria revederii, multe emoții specifice unui nou început. A fost ziua pe care au așteptat-o cu drag, după lunga vacanță de vară, când și-au fixat noi obiective ce urmează a fi atinse alături de dascălii lor. Momentul în care noi visuri se țes, iar încrederea în propriile puteri capătă iar contur.  
Primele cuvinte, ce le-au fost adresate elevilor și părinților prezenți în această mult așteptată zi de toamnă, au aparținut directorului școlii, prof. Mirela Brezuică care a reliefat importanța educației, a colaborării dintre familiile elevilor și școală, a parteneriatului cu comunitatea în general. A subliniat frumusețea emoțiilor născute în aceasă zi, sentimentul bucuriei și al speranțelor pe care doar în spațiul unei instituții de învățământ le poți cunoaște. I-a îndemnat pe elevi spre studiu, iar părinților le-a vorbit despre toleranță și implicare în formarea personalității propriilor copii.  
Autoritățile locale au fost prezente, ca de fiecare dată, prin persoana primarului movilean, domnul Dumitru Panțuru, care a urat atât elevilor, cât și cadrelor didactice, un an plin de succes și performanță. De asemenea, i-a asigurat pe părinți, profesori și pe elevi de sprijinul permanent al instituției pe care o reprezintă, precum și al Consiliului Local Movila Miresii. A vorbit despre implicarea vizavi de pregătirea clădirii școlii, a creării condițiilor optime de desfășurare a unui proces educativ de calitate.  
Rugăciunile pentru începutul anului școlar au fost rostite de preoții movileni, Pr. paroh Marius Sinca și Pr. Ionescu Bogdan Alexandru, care s-au alăturat acestui eveniment cu binecuvântarea divină.  
Și pentru că lumea din jur este atât de frumoasă prin inocența și sinceritatea copiilor noștri, ziua de astăzi le-o dedicăm lor, școlarilor și preșcolarilor ce-și întind aripile spre zările cunoașterii.  
Urez și eu cadrelor didactice movilene dăruire, entuziasm și afecțiune pentru copii, astfel încât să își îndeplinească misiunea, aceea de a călăuzi pași și de a cizela caractere prin transmiterea adevăratelor valori morale.  
Iar vouă, dragi copii, vă doresc sete de învățare și zbor spre înălțimile albastre ale vieții de școlar.  
 
Cornelia Vîju  
 
Referinţă Bibliografică:
O nouă chemare a clopoțelului / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2810, Anul VIII, 10 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!