CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

Obiceiuri românești dincolo de culoare
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Concursul judeţean de pictură Culorile Bărăganului, organizat de Școala Gimnazială Movila Miresii, al cărei director este prof. Mirela Brezuică, a ajuns anul acesta la ediţia a X-a.  
 
Inițiatoarea acestui concurs, prof. Munteanu Florica ne-a precizat că scopul acestuia este de a promova arta plastică în rândul elevilor ca o modalitate de educaţie estetică, având ca temă valorizarea tradiţiilor româneşti.  
 
Considerat a fi un stimulent pentru evidenţierea tinerelor talente care pot transmite gânduri şi sentimente proprii prin culoare, concursul și-a adunat competitorii în minunata sală a Căminului Cultural din localitate, vineri, 18 mai 2018, orele 13.00.  
 
Și în acest an s-au alăturat organizatorilor elevii claselor primare din mediul rural din școlile: Zăvoaia, Dudescu, Tudor Vladimirescu, Vădeni, Șuțești, Gradiștea și Țepeș Vodă.  
 
Culorile Bărăganului reflectate în tradiţiile și obiceiurile româneşti au inspirat concurenții în realizarea unor lucrări pline de originalitate. În ce măsură au reușit aceștia să îmbine elementele de limbaj plastic, să obțină organizarea echilibrată a compoziţiei și să folosească amestecurile de culori, a apreciat juriul care a avut următoarea componență: prof. Hugo Mărăcineanu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România-președinte, prof. Mirela Brezuică, prof. Florica Munteanu și doamna bibliotecar Liliana Panțuru, alături de reprezentantul presei, doamna jurnalist Armanda Filipine.  
 
Premiile obținute au fost acordate conform secțiunilor proiectate și au încununat următorii elevi:  
 
La Secțiunea I (clasele pregătitoare , I-si a II a):  
 
premiul I Mustafa Marian de la școala Gradiștea, prof îndrumător Oancea Mariana, premiul al II-lea Popa Alexia din Zăvoaia, prof. îndrumător Colilie Ionela, premiul al III-lea Agapie Elena Cătălina, din Zăvoaia, prof.îndrumător Pavel Nicoleta și Radu Florentina din Tudor Vladimirescu, prof. îndrumător Mihai Elena și mențiuni: Gheorghe Gabriel și Zainea Cristiana, prof.îndrumător Ciocârlan Milan, Spiță Darius prof.îndrumător Podaru Iulia, toți trei din Movila Miresii și Drogeanu Andrei din Șuțești, prof.îndrumător Mândroiu Violeta și Diaconu Damian din Vădeni, prof.îndrumător Parnică Mihaela.  
 
La Secțiunea a - II -a ( clasele III- IV):  
 
premiul I Dragoe Ioana Ștefania din Zăvoaia, prof.îndrumător Tilihoi Viorica, premiul al II-lea Bolocan Delia Maria din Zăvoaia, prof. îndrumător Bortan Nicoleta, premiul al III-lea Cucu Robert Giulian din Vădeni, prof. îndrumător Iatropol Monica și mențiuni: Potângă Alexia-Georgiana din Zăvoaia, prof.îndrumător Tilihoi Viorica, Dumitrașcu Lorena din Tudor Vladimirescu , prof.îndrumător Rîșnoveanu Elena, Bogdan Alina din Movila Miresii, prof.îndrumător Sandu Gianina, Paraschiv Cristinel din Șuțești, prof.îndrumător Tănase Sorina și Enache Alina din Vădeni, prof.îndrumător Avarvarei Elena.  
 
Iată cum, la sfârșit de primăvară, când roșul macilor ne încarcă ochii sufletului de culoare, școala movileană așază în ferestrele ei încă un buchet de emoții, inocență și zâmbete ce-i vor confirma, peste timp, valoarea.  
 
Felicitări tuturor elevilor și îndrumătorilor participanți la activitate!  
 
Felicitări Școala Gimnazială Movila Miresii!  
 
Cornelia Vîju  
 
Referinţă Bibliografică:
Obiceiuri românești dincolo de culoare / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2696, Anul VIII, 19 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!