CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

Presărați pe-a lor morminte…
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Joi, 17 mai 2018, odată cu sărbătoarea creștină de Înălțare a Domnului, pe tot cuprinsul țării s-a celebrat Ziua Eroilor. Moment plin de emoție, rugăciune și reculegere, menit să consemneze cinstea pe care fiecare dintre noi trebuie să o aducă strămoșilor, acelor oameni curajoși ce și-au jertfit viața pentru apărarea patriei.  
 
În localitatea Movila Miresii din județul Brăila a fost organizat, la Monumentul Eroilor situat pe strada Târgului, un program special dedicat acestei zile. În debutul acestuia, Pr. Marius Sinca și Pr.Bogdan-Alexandru Ionescu au oficiat o slujbă de comemorare a ostașilor ce au plătit cu prețul vieții dragostea de neam și țară în Primul și Al Doilea Război Mondial.  
 
Prezente au fost autoritățile locale, domnul primar Dumitru Panțuru, domnul viceprimar Vasile Bădără, cărora li s-a alăturat și domnul secretar Viorel Drăguș, precum și conducerea școlii movilene, doamna director- prof. Mirela Brezuică și doamna director adjunct- prof. Otilia Miron care au depus, în semn de prețuire, coroane de flori.  
 
La finalul slujbei preotul paroh Marius Sinca a subliniat importanța acestei zile, aducând laudă tuturor eroilor neamului românesc: ,,Și-au dat viața pentru credința și limba noastră românească, de aceea trebuie să le purtăm cinstea cuvenită, să-i pomenim în rugăciune și să le arătăm recunoștință. Dacă noi nu-i cinstim pe înaintașii noștri, spunea citând un mare cărturar, dacă nu ne cunoaștem trecutul, istoria, nu vom avea un viitor în această țară. ”  
 
Și-a încheiat cuvântul mulțumind lui Dumnezeu și rugându-L să odihnească în pace sufletele eroilor și luptătorilor neamului nostru românesc.  
 
În câteva cuvinte a subliniat importanța acestei zile comemorative și domnul primar Dumitru Panțuru, care le-a vorbit celor prezenți despre datoria morală și obligația noastră, a urmașilor, de a păstra vie în suflete amintirea eroilor neamului strămoșesc, de a le urma exemplul și de a duce mai departe valorile pe care aceștia ni le-au transmis.  
 
,,În aceste clipe, cu adâncă emoție, vă îndemn să ne aplecăm frunțile și să aducem un pios omagiu de recunoștință eroilor cunoscuți și necunoscuți ai neamului românesc.”  
 
Elevii Școlii Gimnaziale Movila Miresii, coordonați de doamnele prof. Florica Munteanu și Maria Ghiorghieș, au prezentat un program artistic ce a cuprins poezii și cântece patriotice.  
 
A fost o zi plină de emoție, rugăciune și binecuvântare, o zi de regăsire și rescriere a propriilor valori morale. Momente ce s-au scris cu sufletul, s-au trăit în recunoștință, iar la final s-au așezat în lada de zestre a activităților cultural-educative movilene.  
 
Hristos S-a Înălțat!  
 
Cornelia Vîju  
 
Referinţă Bibliografică:
Presărați pe-a lor morminte… / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2694, Anul VIII, 17 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!