CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

Concursul Judeţean de pictură “ Culorile Bărăganului ” - ediţia a VIII-a
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vineri, 27 mai 2016, în sala Căminului Cultural din Movila Miresii, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Concursului județean de pictură Culorile Bărăganului. 
  
Şcoala Gimnazială Movila Miresii, organizatoarea acestei activități extracurriculare, promovează arta plastică în rândul elevilor ca o modalitate de educaţie estetică. Un exemplu concludent este Bianca Pârlog, fostă elevă a şcolii movilene, premiată în multe ţări ale lumii pentru lucrările sale de artă originale, impresionante prin modul exploziv şi haotic de exprimare. 
  
Comisia de organizare a acestui concurs a avut următoarea componență: director, prof. Brezuică Mirela, director adj. prof. Tarţa Mirela, prof. Munteanu Florica, Prof. Ciocirlan Ioana și prof. Neacşu Vasilica. 
  
Obiectivele concursului sunt binecunoscute din edițiile precedente: motivarea tinerelor talente ce pot transmite prin culoare, gânduri şi sentimente, dezvoltarea unor atitudini pozitive faţă de frumosul din arta plastică prin aplicarea unor tehnici de lucru originale, îmbinarea unor elemente de limbaj plastic precum și dezvoltarea unor atitudini pozitive în rândul elevilor, prin participarea la o competiţie judeţeană. Prima secțiune a acestei activități s-a adresat elevilor din clasele pregătitoare, I și a II-a, iar cea de-a doua secțiune s-a adresat elevilor din clasele a III-a și a IV-a. 
  
La secțiunea I, tema lucrărilor realizate de elevii înscriși în competiție a fost: Rolul decorativ al liniei si punctului în obiectele de artă populară romanească din zona Bărăganului, iar la secțiunea a II-a, Obiceiurile romaneşti din zona Bărăganului desfaşurate cu prilejul unor sărbatori tradiţionale . 
  
Ca și-n edițiile anterioare, la eveniment a fost prezent prof. Hugo Mărăcineanu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar și jurnalista Armanda Filipine. 
  
Participarea a fost numeroasă, concursul fiind unul cu participare directă, adresându-se exclusiv elevilor din mediul rural, judetul Brăila, din clasele primare cu aptitudini deosebite pentru aria curriculară Arte . 
  
Premiile au fost obținute de către următorii elevi: la secțiunea I, premiul I , Bratosin Ștefania din clasa I, de la Școala Gimnazială Șuțești, înv. Roșioru Dănuț , premiul al II-lea Fătu Luiza și premiul al III-lea Vasile Adriana, ambele din clasa I, de la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu, înv. Elena Râșnoveanu. 
  
Cele patru mențiuni au ajuns în mâinile micuțelor: Popa Denisa, din CP, de la Școala Gimnazială Zăvoaia, înv. Pavel Nicoleta; Potângă Alesia Georgiana din clasa I, tot de la Școala Gimnazială Zăvoaia, înv. Tilihoi Viorica; Chiriac Ramona, din clasa a II-a, de la Școala Gimnazială Vădeni, înv. Iatropol Monica; Domnițianu Corina, din clasa a II-a, de la Școala Gimnazială Șuțești, înv.Drăgan Georgeta. 
  
La secțiunea a II-a, premiile au fost obținute de către elevii: Munteanu Alina premiul I, din clasa a IV-a, înv. Sandu Gianina, premiul al II-lea Hotnog Larisa, din clasa a III-a , înv. Cărbunaru Mariana, ambele de la Școala Gimnazială Movila Miresii și premiul al III-lea Bucătaru Mario, din clasa a IV-a, de la Școala Gimnazială Șuțești, înv.Ecaterina Elena. 
  
Mențiunile au fost câștigate de către elevii: Șerbănescu Veronica, din clasa a IV-a, de la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu, înv. Mihai Elena; Smeu Silviu, din clasa a II-a, Școala Tudor Vladimirescu, înv.Mihai Elena; Dediș Georgiana, din clasa a III-a, de la Școala Gimnazială Șuțești, înv. Orzaru Lenuța și Marcu Iuliana, din clasa a IV-a, de la Școala Gimnazială Șuțești, înv. Nicoară Luminița. 
  
O surpriză plăcută, din partea doamnei jurnalist, a fost acordarea a două premii speciale elevilor Gangan Cristian, din clasa a IV-a, înv. Ciocîrlan Tudor și Ghețu Maria, din CP, înv. Ciocîrlan Ioana, ambii de la Școala Gimnazială Movila Miresii. 
  
În evaluarea lucrărilor juriul a ținut cont de următoarele criterii: originalitatea lucrărilor realizate, organizarea echilibrată a compoziţiei, folosirea adecvată a materialelor şi instrumentelor de lucru, aplicarea de tehnici specifice temei date, folosirea de nuanţe şi tonuri ale culorilor, a amestecurilor de alb şi negru, folosirea elementelor de limbaj plastic și expresivitate. 
  
A fost o zi încântătoare, plină de lumină și culoare, un doar datorită talentului așternut pe hârtie, ci și datorită gazdelor primitoare, locului amenajat în concordanță cu evenimentul desfășurat, dar și zâmbetelor așezate pe chipurile micilor concurenți dornici de a-și etala talentul artistic. 
  
Încă o activitate prinsă în palmaresul școlii movilene pe care fiecare din cei prezenți și-a așezat-o cu sfială, în colțul inimii. 
  
Felicitări organizatorilor, participanților și premianților! 
  
Cornelia Vîju 
  
Referinţă Bibliografică:
Concursul Judeţean de pictură “ Culorile Bărăganului ” - ediţia a VIII-a / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1976, Anul VI, 29 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!