CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

Campania ,,Stop abuzului sexual asupra minorilor”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Joi, 10 martie 2016, la Școala Gimnazială Movila Miresii a avut loc o activitate inițiată de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, de informare a părinților și elevilor cu privire la situaţiile care favorizează producerea abuzurilor asupra minorilor.  
 
Activitatea este inclusă în campania intitulată ,, Stop abuzului sexual asupra minorilor” și vizează acțiuni de prevenire a implicării minorilor în infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale.  
 
În prezența directorului școlii, prof. Mirela Brezuică, elevilor movileni, dar și părinților acestora, le-a vorbit reprezentanta IPJ Brăila, subcomisar de poliție Anna Sarău căreia i s-a alăturat psihologul Oprina Toma, reprezentanta Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.  
 
Activitatea a avut drept scop conştientizarea părinților și copiilor cu privire la situaţiile care favorizează producerea abuzurilor, consecinţele acestora asupra minorilor și familiilor acestora, măsurile de prevenire a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale şi modul în care trebuie să se procedeze în situaţia în care un minor este victima unui abuz.  
 
De asemenea, responsabilii acestei activități au adus și unele recomandări părinților cu privire la relația de comunicare cu proprii copii, să fie deschiși la discuții despre aspecte întâlnite în lumea virtuală, despre beneficiile și riscurile existente în acest mediu, sugerându-le să limiteze accesul acestora pe anumite categorii de site-uri excluzând paginile inadecvate minorilor. Permiterea folosirii telefonului mobil doar în scop de comunicare cu familia, să urmărească timpul petrecut pe diferite platforme de socializare, sfaturi care au fost cuprinse și într-un pliant informativ pe care l-a primit fiecare părinte prezent în sală.  
 
Specialiștii au discutat și cu elevii despre ceea ce înseamnă abuz sexual, prezentându-le situații reale de abuz asupra minorilor cu ajutorul unor filmulețe. Le-au recomandat să nu intre în legătură cu persoane necunoscute, deoarece nu pot ști cine se ascunde în spatele unui monitor de calculator, existând posibilitatea să fie chiar un posibil abuzator. Să nu dea detalii despre propriile familii, să nu facă confesiuni persoanelor necunoscute, deoarece se expun unor mari riscuri, ,,străinii” binevoitori pot specula situația lor personală/ sentimentală. Subcomisarul de poliție, Anna Sarău, a mai atenţionat elevii că indivizii dornici de a obţine plăceri sexuale apelează de multe ori la ameninţări sau şantaj, tocmai pentru a-şi speria victimele şi a le determina să nu reclame abuzurile. Le-a recomandat ca, în eventualitatea în care ar fi abuzaţi, să anunţe instituţiile abilitate făcându-le cunoscut chiar un număr de telefon 0239/ 983 unde pot cere ajutor și un site: www.safernet.ro.  
 
Deși sunt adesea tentați să caute pe internet răspunsuri la întrebările firești ale vârstei, legate de viața intimă, specialiștii i-au încurajat pe copii să discute întotdeauna cu părinții, să nu se refugieze în brațele cui nu trebuie, chiar dacă par persoane binevoitoare. Au existat situații când chiar rude sau prieteni i-au racolat pe minori și i-au expus unor situații abuzatoare, transformându-i în victime.  
 
Elevii au primit pliante ce cuprind sfaturi utile pe tema discutată.  
 
Activitatea a fost privită cu mult interes de către școlari, părinți și cadre didactice, căci acțiunile de prevenire sunt binevenite întotdeauna.  
 
Mulțumiri și felicitări celor care au inițiat această campanie de informare legată de abuzul asupra minorilor, dar și specialiștilor ce au știut să o expună pe înțelesul auditoriului!  
 
Cornelia Vîju .  
 
Referinţă Bibliografică:
Campania ,,Stop abuzului sexual asupra minorilor” / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1896, Anul VI, 10 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!