CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

CONCURSUL JUDEȚEAN DE PICTURĂ CULORILE BĂRĂGANULUI Ediția a VII-a, 2015
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vineri, 29 mai 2015, Școala Gimnazială Movila Miresii a organizat ediția a VII-a, a concursului de pictură ,,Culorile Bărăganului”, a cărui temă a surprins tradițiile și obiceiurile românești din această zonă. 
  
Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din localitate, iar participanții au fost elevi ai claselor primare din mediul rural, județul Brăila. 
  
Comisia de organizare a acestui concurs a fost alcătuită din: director prof. Mirela Brezuică, director adjunct prof. Mirela Tarța, prof. Florica Munteanu, prof. Vasilica Neacșu și prof. Ioana Ciocârlan. 
  
Școala movileană promovează arta plastică în rândul elevilor ca o modalitate de educație estetică, iar prin reorganizarea, în fiecare an, a acestui concurs, valorile tradiționale românești sunt permanent valorizate. Obiectivele concursului au urmărit să dezvolte la elevi atitudini pozitive față de frumosul din arta plastică prin aplicarea unor tehnici de lucru originale, să-i ajute să-și exprime prin culoare sentimente și trăiri proprii și, nu în ultimul rând, să dezvolte atitudini pozitive prin participarea la o competiție județeană. 
  
Comisia de jurizare a avut următoarea componență: artist plastic prof. Hugo Mărăcineanu - președinte, directorul școlii movilene - prof. Mirela Brezuică, prof. Paula Orzan – reprezentant al Consiliului consultativ al elevilor, prof. Milan Ciocârlan, bibliotecar Liliana Panțuru- reprezentant al Consiliului Local Movila Miresii și Armanda Filipine – reprezentantul presei. 
  
Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: secțiunea I, unde participanții au fost elevi ai CP, clasa I și a II-a, iar câștigătorii au fost: premiul I, Constantin Alina- clasa pregătitoare, școala Gimnazială Scorțaru Vechi-înv. Râșnoveanu Elena, premiul al II-lea a fost obținut de Pruș Andreea, clasa I-B, Școala Gimnazială Șuțești- înv.Cornea Maria, iar premiul al III-lea a fost adjudecat de eleva Ciutacu Ana Maria, de la Școala Gimnazială Corbu- Nou - înv. Teodorescu Lucia. Mențiunile acestei secțiuni au fost câștigate de: Ionescu Elena, clasa I, Școala Gimnazială Scorțaru Vechi – înv. Sandu Laura, Costea Ioana din clasa a II-a, de la Școala Gimnazială Corbu Nou- înv. Stroe Mihaica, Vasile Adriana, clasa pregătitoare, Școala Gimnazială Scorțaru Vechi – înv. Râșnoveanu Lilica și de către elevul Petre Gabriel Alin, din clasa pregătitoare, de la Școala Gimnazială Bordei Verde- înv. Comșa Ionel 
  
La secțiunea I tema plastică a lucrării a fost: ,,Rolul decorativ al liniei și punctului în obiectele de artă populară românească din zona Bărăganului”. 
  
La secțiunea a II-a, au participat elevi ai claselor III-IV, care au realizat compoziții plastice cu tema : ,,Obiceiurile românești din zona Bărăganului desfășurate cu prilejul unor sărbători tradiționale”. Premiile obținute la această secțiune au fost: premiul I, Stepanenco Dănuț, clasa a III-a, Școala Gimnazială Scorțaru Vechi, înv. Căldărescu Raluca, premiul al II-lea, Desagă Teodora, clasa a III-a, Școala Gimnazială Movila Miresii - structura Țepeș-Vodă, înv. Budur Penca și premiul al III-lea, Lal Ionela, clasa a IV-a, tot de la Țepeș- Vodă, înv. Răscărache Elena. Mențiunile aceastei secțiuni au fost înmânate elevilor: Dobrin Mădălina, clasa a III-a, Școala Gimnazială Corbu Nou - înv. Stroe Mihaica, Grigore Beatice, clasa a III-a, Școala Gimnazială Șuțești - înv. Ecaterina Elena, Bănică Cristina clasa a III-a, Școala Gimnazială Movila Miresii - înv. Sandu Geanina și Ceamă Andreea, clasa a III-a, Școala Gimnzială Șuțești - înv. Nicoară Luminița. 
  
De remarcat a fost și prestația minunată a grupului vocal al școlii movilene, îndrumat de către prof. religie Maria Ghiorghieș și prof. muzică Viorel Toader, ce a prezentat un colaj de cântece populare, moment în care juriul a deliberat. 
  
În evaluarea lucrărilor s-au urmărit atingerea standarelor și indicatorilor de performanță, precum originalitatea, organizarea echilibrată a compoziției, expresivitatea și, de asemena, ele rămân în școala organizatoare făcând obiectul unei expoziții. 
  
Încă o dată Școala Gimnazială Movila Miresii a dovedit că reușește să insufle elevilor respectul și dragostea față de ceea ce este original, față de tradiții și obiceiuri ce definesc identitatea noastră ca popor. O activitate reușită adăugată în palmaresul realizărilor acestei școli. 
  
Felicitări tuturor celor implicați în activitate, oragnizatorilor, invitaților și micilor artiști ce s-au întrecut în acestă competiție! 
  
Cornelia Vîju 
  
Referinţă Bibliografică:
CONCURSUL JUDEȚEAN DE PICTURĂ CULORILE BĂRĂGANULUI Ediția a VII-a, 2015 / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1611, Anul V, 30 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!