CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

Dr. Cornelia Păun Heinzel: ,,Povestea fulgilor de nea”
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cornelia Păun Heinzel: ,,Povestea fulgilor de nea” 
  
Într-o seară caldă de toamnă, pe cerul senin apăru un noruleţ drăgălaş şi străveziu, de un albastru deschis, acoperit de perniţe albe, pufoase, cu marginile din volănaşe dantelate şi înfoiate. Cât de mic era, putea să ocrotească câteva lanuri galben-aurii şi mănoase de grâu şi porumb, care-l aşteptau voioase să-şi reverse picăturile sale argintii asupra lor. Se jucau fericite, legănându-se în toate direcţiile, în lumina razelor strălucitoare ale soarelui , pe care le absorbeau cu nesaţ şi se scăldau în şuvoaiele delicate de picături de mărgăritare. Şi-atunci firele de grâu creşteau, creşteau şi doreau să se facă tot mai mari şi mai frumoase. Picăturile se revărsau nestingherite peste câmpurile învelite în mătăsuri verzi, amestecate haotic şi decupate, în forme interesante, de la nuanţele cele mai deschise, de un verde crud de primăvară la cele întunecate, ale frunzelor pomilor fructiferi plini de rod. Dansul lor lin se sfârşea la atingerea suavă a pământului roditor, acoperit cu ierburi fragile, printre care îşi făcea loc câteun văl roşu, plin de ardoare şi în acelaşi timp foarte sensibil, de flori gingaşe de mac sălbatic, ale căror petale îşi luau zborul la cea mai delicată atingere de vânt, câteun văl galben, al stupurilor formate din mici inflorescenţe ale florilor de rapiţă, ce se deschid timid sub razele aurii ale soarelui de vară sau câteun văl diafan acoperit de tufe de candelabre violet-albăstrii de levănţică cu parfumul lor enigmatic ce predispune la o linişte nobilă şi blândă. 
  
Florile se deschideau şi creşteau mai mari şi mai frumoase. Apoi, se unduiau cu gingăşie sub mantia violetă a vântului sălbatic, care le mângâia delicat petalele, se înclinau de bucurie şi îi mulţumeau noruleţului, murmurând îndatorate. 
  
Fluturi de toate culorile, parcă desprinşi din minunatul brâu al curcubeului, dansau zglobii în jurul lor şi le aduceau veşti din locurile îndepărtate, în care călătoriseră în cursul verii. 
  
Dar toamna trecu repede şi totul se răci. Perniţele albe pufoase ale noruleţului se transformaseră în cristale de mărgăritare. Erau micuţii fulgi de nea, adunaţi unul lângă celălalt, speriaţi să nu se piardă de frăţiori. Formau astfel grupuleţe dantelate, ca nişte corali, ce se oglindeau din adâncurile mării pe imensitatea cerului. 
  
Noruleţul le spuse dragilor săi copilaşi, fulguleţii de nea : 
  
– Când va veni vremea, mă veţi părăsi. Dar nu trebuie să plângeţi, nu trebuie să vă întristaţi. Voi veţi aduce bucurie în sufletele miilor de copilaşi din întreaga lume ! Şi ei şi cei mai mari se vor bucura când vă vor vedea. 
  
Într-o zi friguroasă şi întunecată, bântuită de crivăţul cel fioros, noruleţul le spuse : 
  
– Dragii mei copilaşi, a sosit timpul ! Astăzi veţi cunoaşte o lume nouă ! 
  
Speriaţi şi nedumeriţi fulguleţii de nea au pornit timid spre pământ. Şi cerul înnegurat s-a luminat imediat. Crivăţul vânăt şi-a domolit furiile şi i-a privit cu încântare. Chiar frigul tăios era mult mai plăcut în prezenţa miilor de fulgişori de nea. 
  
Primul fulguleţ a ajuns pe o frunza ruginie a unui tei subţirel ce străjuia la marginea parcului. Al doilea, pe acoperişul unei case. Câţiva dintre fraţii fulgi de nea au ajuns însă în curtea unei şcoli. Când i-au văzut, copiii au întins voioşi braţele spre ei, să-i prindă. Un fulguleţ a căzut în gluga de la paltonaşul albastru al unei fetiţe drăgălaşe cu codiţe bălaie. Altul a aterizat pe ghiozdănelul verde al unui băieţel neastâmpărat. Al treilea a ajuns în mâna micuţă, întinsă, a unui băieţel firav, cu obrajii înroşiţi de frig. Alţi băieţei cu feţele surâzătoare reuşiră şi ei să mângâie primii fulgi de nea. Şi toţi erau atât de fericiţi … 
  
Referinţă Bibliografică:
Dr. Cornelia Păun Heinzel: ,,Povestea fulgilor de nea” / Cornelia Păun : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1895, Anul VI, 09 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cornelia Păun : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Păun
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!