CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

DR. CORNELIA PĂUN HEINZEL: O bursă “GOETHE“ INSTITUT MŰNCHEN
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DR. CORNELIA PĂUN HEINZEL: O bursă “GOETHE“ INSTITUT MŰNCHEN  
 
Bursa “Goethe“ Institut de la München la care am fost selectată și la care am participat recent a fost un eveniment inedit, printre multitudinea de formări în care am fost angrenată, simultan cu activitatea mea didactică, desfășurată de-a lungul anilor, deoarece m-a călăuzit cu gândul, cu nostalgie, în perioada primei mele studenții, cu colegi selectați pe criterii severe, deosebit de dotați din punct de vedere intelectual, dornici de a învăța, cu profesori comprehensivi , aflați la un ridicat nivel de pregătire , ce le conferea reale calități de predare și evaluare.  
 
Se spune că o discuție cu un om inteligent este o plăcere. O activitate de formare desfășurată cu astfel de oameni este însă deosebită și o raritate în ziua de astăzi. . Cursul “Multimedia Führerschein“ desfășurat la “Goethe“ Institut München oferă un cadru elevat, într-o atmosferă dominată de profesori cu grad înalt de inteligență, cu pregătire superioară, de pe toate continentele lumii, mânați de aceeași dorință, de a se perfecționa în domeniul multimediei, respectiv al internetului, în didactica limbii germane  
 
Noutatea care m-a surprins cu adevărat, - comparativ cu ce cunoșteam eu - a fost constatarea că, din cel mai ascuns ungher al Europei, până în cel mai sălbatic colț al Americii Latine sau al îndepărtatei Africi, cunoașterea limbii germane este valorizată și cunoscătorii ei apreciați la adevărata lor experiență și competență.  
 
Cursul “Goethe“ Institut München mi-a rămas în memorie, alături de elegantul curs de “Geometrie Diferențială“ - audiat la prima facultate - al eminentului profesor care ținea cursuri la Universitatea din Sorbona, lângă fascinantele expuneri din domeniul lingvisticii, ale profesoarei, reprezentante a elitei profesioniste, de la masterul “Facultății de Litere“ a Universității București și alături de prezentările fermecătoare ale unei simpatice profesoare din Germania, prezentat la o alternativă educațională, dar care din păcate, se adresa unui public necunoscător al limbii germane și nu numai ...  
 
La fel ca întreaga activitate desfășurată, finalul activității a fost magnific, concretizându-se printr-o invitație de continuare a cursului – care mi-a dat ocazia de a trăi clipe minunate, unice și utile de formare - cu celelalte module propuse în program.  
 
Referinţă Bibliografică:
DR. CORNELIA PĂUN HEINZEL: O bursă “GOETHE“ INSTITUT MŰNCHEN / Cornelia Păun : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1655, Anul V, 13 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Cornelia Păun : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Păun
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!