CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Cornelia Neaga         Ediţia nr. 3005 din 24 martie 2019        Toate Articolele Autorului

Lacrimi în Primăvară
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lacrimi în Primăvară 
  
Lacrimi în anotimpul reînvierii? Lacrimi în anotimpul gingășiei și al florilor? Lacrimi de bucurie curg din ochișorii florilor în diminețile răcoroase, mai ales al lăcrămioarelor și al cercelușilor, cunoscuți și cu numele de „Inimioara Maicii Domnului”. Sunt lacrimile cristaline de diamant, tăiat în carate neprețuite ale zorilor, ce-și revarsă cupa de ambrozie peste luncile și văile românești. O lacrimă, ca o perlă sidefie, alunecă la vale pe obrajii veștejiți de bruma toamnelor, a bunicuței când își îmbrățișează nepoțeii! Cum să nu se emoționeze când primii anglicei înfloriți i-au umplut poala de Ziua Femeii! 
  
Cum pot fi numite boabele de rouă, sub ochișorii triști a unei copile când se ghemuie la pieptul ocrotitor al bunicului, după ce a fost certată pentru o boacănă mai serioasă! Eu zic că tot lacrimi de bucurie! Chiar vița de vie plânge cu lacrimi de bucurie! De ce! De emoție! Se emoționează până la lacrimi simțind mâinile bătucite ale unui uncheș, cu gândul la ciorchinii grei pe care îi vor zdrobi nepoatele desculțe în toamnă, îngrijând-o și urându-i să-i fie roada bogată! Lacrimi de bucurie sunt și lacrimile Fecioarei Maria când Arhanghelul Mihail îi aduce vestea bună că o să nască Pruncul Sfânt ! Îi ziua de Bunavestire! Sunt lacrimile de bucurie și a altor femei ce poartă în pântece sămânță de viață! Dar câte și câte lacrimi de bucurie ar mai fi în Primăvară pentru că: <> (E. Cioran) 
  
În Primăvară, uneori, curg și lacrimi amare de durere! 
  
<> (Voltaire) 
  
Lacrimi ce ustură, lacrimi ce veștejesc bujori în obraji! Așa cum după o zi cu soare vine și o zi cu ploaie! Boabe de mărgăritar amare, primăvara, curg pe sub teii înfloriți, pe obrajii codanelor după dragostele neîmpărtășite! Plâng și ochișorii unui mielușel ce s-a pierdut în vreun fund de pârâu de mama lui, la fel ca și ochișorii unei fătuce ce s-a împuns în rugul de măceș! Lacrimi de durere-s în fapt de seară când dangătul clopotului vestește jelanie în casa unui credincios! Firul de pe ghemul vieții s-a sfârșit! Plânge și salcia pe malul apei, plâng și icoanele. Lacrimi de durere, încețoșează ochii mamelor puse la grea încercare la fel ca Maica Domnului în Vinerea Mare! 
  
Lacrimi, lacrimi! 
  
Lacrimi de bucurie! Lacrimi de durere! 
  
Lacrimi în Primăvară! 
  
Ileana Cornelia Neaga 
  
24 martie 2019 
  
Referinţă Bibliografică:
Lacrimi în Primăvară / Cornelia Neaga : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3005, Anul IX, 24 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Cornelia Neaga : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Neaga
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!