CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 3501 din 01 august 2020        Toate Articolele Autorului

Unii dintre noi nu mai cred în povesti, altii au nevoie de ele
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Simbolul Templierilor ascuns in biscuitiii OREO Modul de producere a biscuitului OREO este unul dintre cele mai puternice secrete din toată lumea. Ar putea fi numit Sfântul Graal al umpluturii de creme și integritate din prăjituri. Au fost vândute aproape 500 de miliarde. De fapt, dacă ar trebui să întindeți toti biscuitii OREO vânduti vreodată, puteți înconjura globul cu biscuitii OREO de 341 ori.  
  
Prin urmare au fost vazuti de miliarde de oameni de pe intreg globul pamantesc. Dar oare vreunul dintre aceste miliarde de oameni a observat vreodată simbolismul ascuns al Cavalerilor gravat într-un biscuit.  
  
Oreo în timp ce își înmuiau OREO în lapte, sau cand au savurat umplutura cremoasă albă din prăjiturile încrustate Cross Pattee ? Acum revenim la simbolism ... Designul actual al OREO a fost facut în 1952 de un designer de prajituri secrete, care trebuie să fi fost afiliat cu templierii, sau doar iubea simbolistica lor.  
  
Puteți vedea chiar deasupra, cercului cu cuvântul „OREO” ca exista profilata o cruce cu două bare; aceasta este cunoscută sub numele de Crucea de Lorena care a fost purtată de cavaleri templieri în cruciade. Crucea de Lorena face parte din heraldica Loarei din estul Franței. Există, de asemenea, exact 12 cruci templiere într-un cerc, si de asemenea 12 puncte și 12 liniuțe. A fost aceasta parte dintr-o cruciadă secretă a prajiturilor ?  
  
Scriind în 1986, pentru a marca cea de-a șaptesprezecea aniversare a cookie-ului, criticul și profesoara americană de arhitectură și un editor care scria pentru revista Vanity Fair, Paul Goldberger, ne oferă un indiciu asupra acestei simbolistici ascunse atunci când a declarat că Oreo „este un arhetip. de felul sau; un memento care prajiturile sunt concepute la fel de conștient ca și clădirile  
  
” Etimologia cuvântului OREO ne oferă două cuvinte, Sau și Eo. Sensul ebraic al cuvântului Sau este lumina, și poate însemna , zorile, lumina zilei, dimineața devreme, fulgere, stele, soare, lumina soarelui, și soarele. Cuvântul Eo are o semnificație similară si in cuvântul grecesc ēōs, care înseamnă zori. În scripturi, putem găsi apoi o referire la îngeri căzuți, care sunt numiți veghetori, pe care cred că sunt conectați etimologic la cuvântul OREO.  
  
De exemplu, cuvântul grecesc pentru observatori este ἐγρήγοροι egrḗgoroi , pl. de egrggoros, literalmente „treaz”. Acest cuvânt grecesc pentru „Observatori” își are originea în Daniel 4, unde sunt menționate de două ori la singular (v. 13, 23), odată la plural (v. 17), a „veghetorilor, celor sfinte”. Prin urmare, simbolismul templierilor prajiturile și numele OREO sunt dedicate Stelei dimineții sau Steaua zorilor a dimineții.  
  
Un alt nume grecesc pentru Steaua de dimineață este Heosphoros (greacă Ἑωσφόρος Heōsphoros), care înseamnă „Dawn-Bringer”. Isus se numește „steaua dimineții strălucitoare” din Apocalipsa 22:16 ; „Eu, Isus, am trimis îngerul meu să vă dau această mărturie pentru biserici. Eu sunt Rădăcina și urmașii lui David,strălucirea steaua de dimineață ”, și este aplicat și lui Lucifer, unde vedem că termenul apare în contextul unui oracol împotriva unui rege mort al Babilonului, care este adresat ca הילל בן שחר ( hêlêl ben šāḥar ), redat de Versiunea Regelui James drept „ Lucifer, fiul dimineții !”, Iar de alții ca „steaua matinală, fiul zorilor .” Numele latin Lucifer se găsește și în greacă sub cuvânt Fosfor .  
  
Pentru a fi egrḗgoroi , sau a fi treaz și un adevărat veghetor , nu trebuie să mănânci prăjituri OREO, ci trebuie să fii făcut din ingredientele Rădăcinei și ale urmașilor lui David și din strălucirea stelei de dimineață. Și tu trebuie să cazi pe pământ ca un înger în zori, pentru a străluci in lumina cerească a mărturiei tale aici pe pământ, așa cum făcuse Isus.  
  
Într-un anumit sens simbolic , imaginea de pe biscuitul OREO, sugereaza: scoate-ți vesmantul intunecat, corpul metafizic din coajă întunecată pentru a arăta lumii calitatile tale spirituale, umplutura ta de spirit strălucitor, de crema strălucitoare si buna .  
  
sursa:avatarultemplierilor.ro  
  
Referinţă Bibliografică:
Unii dintre noi nu mai cred în povesti, altii au nevoie de ele / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3501, Anul X, 01 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!