CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 2739 din 01 iulie 2018        Toate Articolele Autorului

Festivalului Internaţional al Cavalerismului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În perioada 6-8 iulie, la Rucăr, in judeţul Argeş se va desfăşura cea de-a VI- a ediţie a Festivalului Internaţional al Cavalerismului, reprezentând un "pelerinaj prin spirit şi rugăciune, dedicat celor 100 de ani de Românie modernă" .  
  
 
  
Organizatorii evenimentului sunt Ordinul Cavalerilor Templieri ai Sfântului Bernard şi Ordinul Ospitalier al Cavalerilor Sfântului Ioan în parteneriat cu Consiliul Judeţen Argeş.  
  
 
  
Peste 500 de reprezentanţi din întreaga Europă ai unor ordine cavalereşti ca Ordo Teutonicus Herman Von Salza, Ordo Hospitalium Equestrim Sancti Johannis, Ordo Esquestri Sancti Bernardus, Venerabilis Ordo Sancti Sepulchri sau Ordo Equestris Vini Europae şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an a festivalului.  
  

"Culoarul Rucăr-Bran, spaţiu generos de confluenţă şi convergenţă culturală pentru întreg teritoriul românesc, a constituit, de-a lungul istoriei o adevărată axă de circulaţie, pentru oameni, mărfuri, dar mai ales pentru idei şi cunoaştere. Străveche vatră de istorie, binecuvântată cu un peisaj spectaculos, oameni deosebiţi şi cu o încărcătură culturală absolut unică, zona Rucăr se dezvăluie vizitatorului iubitor de natură, cultură şi tradiţie autentică şi se reinventează permanent. Scopul festivalului este acela de a fixa această zonă ca reper în itinerariile turistice şi sentimentale, realizând conexiunea dintre idealurile cavalereşti şi necesităţile de dezvoltare sustenabilă ale localităţii şi împrejurimilor. Din 2015, localitatea Rucăr a dobândit calitatea de Capitală a Ordinelor Cavalereşti Unite, an de an, festivalul bucurându-se de o participare din ce în ce mai numeroasă", se arată în comunicat.  
  
 
  
Momentul central al evenimentului va fi pe 7 iulie, începând cu ora 21,30 fiind ,, programate "Aprinderea flăcării sacre a Creaţiei" şi "Parada Ordinelor Cavalereşti", pe traseul Rucăr - Centru/Suseni/Parcul Podişor şi, începând cu ora 23.18, "Rugăciunea Cavalerilor".  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Festivalului Internaţional al Cavalerismului / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2739, Anul VIII, 01 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!