CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 2585 din 28 ianuarie 2018        Toate Articolele Autorului

900 de ani de la crearea Ordinului Cavalerilor Templieri
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
2018 reprezintă un an cu profunda rezonantă, se împlinesc 900 ani de la înfiinţarea Ordinului Cavalerilor Templieri în anul 1118 . Acesta funcţionează pe principiul celor douăsprezece valori fundamentale: curajul de a trăi; onestitatea; căutarea unui punct de echilibru, ascultarea şi respectul faţă decomandanţi;cumpătarea; perseverenţa; umilinţa; simplitatea trăirea vieţii în armonie cu mintea, si în ton cu sentimentele din inimă; încrederea în celălalt; compasiunea; răbdarea.  
  
 
  
 
  
,, Celebrii ,,călugări războinici,,medievali exercită încă o puternică fascinaţie asupra imaginaţiei populare.  
  
Deşi în Occidentul medieval au existat numeroase ordine militare religioase, niciunul nu a exercitat un asemenea impact major asupra imaginaţiei populare precum templierii.  
  
De-a lungul timpului, faptele reale s-au amestecat cu numeroase legende, templierii ajungand sa fie asociaţi cu Cavalerii Mesei Rotunde, căutatorii Sfantului Graal sau cu fracmasoneria.  
  
Această imgine romanţată a călugărilor războinici, datorată numeroaselor romane sau filme hollywoodiene inspirate din istoria templirilor, a fost facilitată şi de distrugerea arhivei Ordinului, în 1571, atunci când otomanii au ocupat Ciprul.  
  
Cu toate acestea, pe baza dovezilor existente, scrise sau arheologice, istoricii au reuşit să reconstituie o bună parte din povestea reală a templierilor, care este aproape la fel de fascinantă ca mitul popular’’( Reflecţii templiere în Transilvania- Remus Barna).  
  
 
  
La acest eveniment vor paticipa toate confreeriile templiere din lume, indiferent de obedienţa din care fac parte. Vor avea loc manifestari culturale, capitule special dedicate acestui eveniment.  
  
 
  
De asemenea, in cadrul Capitulelor Internaţionale, desfăşurate la Paris se vor pomeni spre aducere aminte, marile evenimente de care este legat Ordinul medieval al Cavalerilor Templieri.  
  
 
  
Se vor comemora 704 ani de la arderea pe rug a lui Jaques de Molay, ultimul Mare Maestru al Ordinului Cavalerilor Templieri, cel care a dus în tăcerea eternă vechea învăţătură spirituală a Ordinului, învăţătură care nu a mai putut fi transferată succesorului său.  
  
În acest context, O.S.M.T.H. România, prin Balivatul de Transilvania, Asociaţia Cavalerilor Templieri VARADINI URBEM a.t. 895, va pregăti activităţi proprii în premieră pentru a face cunoscut primul ideal, acela de a păstra vie legenda ordinului dorind să conspecteze cât mai multe mărturii din partea cât mai multor persoane, fie ca fac parte din Ordine Cavaleresti sau nu, pe tema : " Eu cred în religia iubirii ".  
  
 
  
 
  
 
  
Sunt invitaţi pe această cale prieteni, artişti, politicieni, medici, avocaţi, fermieri, comercianţi, pensionari,anonimi, copii de orice naționalitate , să îşi exprime gândurile sentimentele, impresiile, ideile pe această temă.  
  
 
  
Toate aceste mărturii adunate, vor fi compilate într-o "CARTE PENTRU ORDINUL TEMPLIER". Cartea va fi ilustrată de către pictori, graficieni, ilustratori, care vor participa la tabăra organizată la Castelul Cavalerilor Templieri de la Vălisoara.  
  
 
  
Cartea va fi distribuită gratuit in şcoli, in biblioteci si desigur celor interesati de scrierile autorilor.  
  
 
  
Cele mai frumoase mărturii vor fi citite în timpul ceremoniilor care se vor desfaşura în anul 2018.  
  
 
  
 
  
Fii scriitorul acestei cărți!  
  
 
  
Să facem toate împreună, astfel încât această carte să fie o petiție pentru Iubire și pace în lume!  
  
 
  
Va exista o pagină de facebook, specială, ” CRED IN RELIGIA IUBIRII” dedicată gândurilor pe care le nutriţi pe acest subiect.  
  
 
  
De asemenea, la adresa de email fr_ barnart@yahoo.com, puteţi să vă scrieți mărturia. Pe textele dvs., nu uitaţi să vă treceţi numele și prenumele, localitatea, precum și calitatea sau profesia dvs.  
  
 
  
 
  
 
  
Pentru cei interesati de această propunere,se vor transmite informaţii, tematici, legate inclusiv despre prezenţa Cavalerilor Templieri, pe teritoriul României de astăzi.  
  
Până la finalizarea proiectului, se va găsi o variantă de recompensare simbolică tuturor participanţilor la acestă activitate.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
900 de ani de la crearea Ordinului Cavalerilor Templieri / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2585, Anul VIII, 28 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!