CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 2441 din 06 septembrie 2017        Toate Articolele Autorului

PREMIERA ,, Nedeia la Oratia 9 SEPTEMBRIE 2017 ”- PROIECT DE EXCEPTIE COLEGIUL ARMAND CALINESCU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Sub îndrumarea doamnelor profesoare Cenţiu Elena, Demeter Andreia şi a doamnei muzeograf Pitulan Livia, obiectivul general al proiectului ”Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene” vizează implicarea tinerilor liceeni într-un proiect educaţional care să-i responsabilizeze în derularea unor acţiuni de campanie în vederea informării şi conştientizării publicului larg despre valoarea de patrimoniu a cetăţii Oratia.  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Organizat de echipa de exceptie a Colegiului Tehnic „Armand Călinescu” din Pitești, proiectul face parte din concursul național Euroscola, ediția a X-a, concurs iniţiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.  
  
 
  
 
  
Cetatea Oratia este amplasata strategic (lângă Dealul Sasului), în localitatea Podu Dâmboviţei, comuna Dâmbovicioara, judeţul Argeş, la circa 300 m est de șoseaua Campulung- Brasov (DN 73).  
  
 
  
,,Potrivit opiniei unor specialisti, cetatea Oratea se pare ca a fost construită, la începutul secolului al XIII-lea, prezumptiv în anul 1212, de Cavalerii Teutoni, ca avanpost al sistemului de apărăre a Tarii Barsei.  
  
 
  
Atinsa de patina timpului din ea s-au mai păstrat doar câteva porțiuni de ziduri, cetatea aflându-se într-o stare avansată de degradare și invadată de vegetație.  
  
 
  
 
  
 
  
In vederea valorizarii acestei mosteniri istorice , se doreste reabilitarea și redărea acesteia circuitului turistic prin realizarea unui drum de acces în lungime de 300 de metri de la șoseaua națională, deschiderea unui santier arheologic, crearea de spații comerciale pentru producătorii tradiționali din zonă, cu sprijinul autoritatilor locale si centrale.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
PREMIERA ,, Nedeia la Oratia 9 SEPTEMBRIE 2017 ”- PROIECT DE EXCEPTIE COLEGIUL ARMAND CALINESCU / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2441, Anul VII, 06 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!