CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 2252 din 01 martie 2017        Toate Articolele Autorului

Se împlinesc 20 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Marți, 28 februarie 2017, s-au împlinit 20 de ani de la revenirea Majestății Sale Regelui Mihai I în România.  
  
În dimineața de vineri, 28 februarie 1997, Regele Mihai I și Regina Ana au aterizat la București Otopeni, venind din Elveția. La scara avionului au fost așteptați de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, alături de câteva sute de persoane care reprezentau autoritățile politice, instituții ale statului și societatea civilă.  
  
La primirea pe aeroportul Otopeni, Majestatea Sa a primit din partea Ministerului de Externe pașaportul românesc.  
  
În această ședere în Capitală, Regele Mihai și Regina Ana au depus flori la Crucile eroilor din Piața Universității, în prezența a 20 000 de persoane care au vrut să îi ureze regelui bun-venit.  
  
De asemenea, Regele Mihai și Familia Regală au fost invitați la cină, la Palatul Cotroceni, de către președintele Emil Constantinescu. Regele a fost invitatul Guvernului, la Palatul Victoria, și a purtat discuții cu prim-ministrul Victor Ciorbea și cu membri ai Executivului. La București, Majestatea Sa a luat prânzul cu conducerea Senatului și a Camerei Deputaților, în prezența unor membri ai Legislativului. În timpul șederii în Capitală, Regele Mihai și Regina Ana au vizitat Patriarhia Română și au fost oaspeții Patriarhului Teoctist.  
  
Familia Regală a locuit la Palatul Elisabeta. A fost prima oară în care Regele Mihai a pus piciorul în palat, după plecarea sa din reședință, în dimineața de 31 decembrie 1947.  
  
La data de 4 martie 1997, în urma convorbirilor purtate de membrii Casei Majestății Sale cu Instituția Președintelui României și cu Guvernul, Majestatea Sa Regele a acceptat să întreprindă șapte vizite oficiale pentru susținerea integrării țării în NATO. Prima vizită a început pe 21 martie 1997.  
  
Activitatea publică a Familiei Regale a continuat, fără întrerupere, timp de 20 de ani, însumând peste 10 000 de angajamente publice în țară și 310 vizite externe cu caracter oficial sau public. În cele două decenii, România a avut zece guvernări diferite.  
  
În seara de 21 martie 2017, la Palatul Elisabeta, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta va prezida o seară dedicată acestei aniversări.  
  
sursa.http://www.familiaregala.ro  
  
Referinţă Bibliografică:
Se împlinesc 20 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2252, Anul VII, 01 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!