CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

Călător prin timp
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vacanţa de primăvară se vestea a fi una a surprizelor, plăcute şi foarte plăcute. Plecarea la Veneţia, cu o firmă mult lăudată de colegele mele, îmi asigura (mental) confortul viitoarei aventuri. Unele dintre fete mergeau de 15 ani cu acestă firmă din Bucureşti, deşi Timişoara musteşte de agenţii de voiaj. 
  
Cândva, la începutul experienţei excursiilor externe, un ghid ne sfătuise să ne aşezăm mereu la terasele pline, nu la cele goale, că ştiau clienţii ceva (preţuri bune, servicii ireproşabile). Aşa m-am înscris şi eu în călătoria spre Lido di Jesolo-Veneţia-Murano-Burano-Verona-Sirmione, cu firma Nicolexim Travel. 
  
Încă din prima clipă am fost impresionată de calitatea autocarului ales, de primirea călduroasă şi de atmosfera liniştită şi liniştitoare a grupului. D-nul Valentin Nicola, ghidul şi organizatorul voiajului, ne-a oferit un real model despre cum să faci o excursie de nota 10! 
  
Recunosc, am evitat multe ieşiri, tocmai pentru că, nu de puţine ori, până acum, una am plătit şi aşteptat, şi cu totul altceva am primit. 
  
Drumul ne-a fost acompaniat de o muzică ambientală, potrivită mereu zonei sau atmosferei grupului...când veselă şi jucăuşă, când relaxantă şi romantică. Informaţiile despre ţările, oraşele, peisajele traversate au fost mereu oportune, interesante, prezentate pe o voce joasă, liniştitoare. Pauzele necesare au fost bine dozate, ca timp şi frecvenţă. Niciodată nu am avut sentimentul că cineva ne grăbeşte sau ne risipeşte timpul. Toţi ne-am bucurat de atenţia şi grija politicoasă a însoţitorului nostru. 
  
Era interesant să-l analizezi pe omul Nicola, fără să-l cunoşti în prealabil, să faci predicţii şi ele să-ţi fie confirmate. 
  
Un bărbat în jurul vârstei de 60 de ani, înalt, bine legat, cu plete / codiţă grizonată, după caz, ţinută modernă, de excursii (cămăşi purtate peste blugi, fular italian, subţire, încălţări tinereşti, lejere, un jerseu tricotat molatic). Mereu calm, atent la tot şi la toate, d-nul Valentin era încântarea doamnelor, de toate vârstele, şi admiraţia bărbaţilor din grup. Mersul său de un tempo mediu, se potrivea şi celor care alergau ca nişte ieduţi, înaintea grupului, dar şi celor care, împovăraţi de ani sau oboseală, voiau să ajungă la momentul explicaţiilor ori al poveştilor fascinante despre cele vizitate. 
  
Locurile alese de cazare şi masă erau anunţate, pregătite. Preţurile produselor şi serviciilor le aflam din autocar, aşa că niciun loc sau dorinţă n-au constituit şocuri, surprize neplăcute. Negocierile, unde era cazul, erau asistate, până la preţul cel mai bun. Nimeni nu s-a putut plânge că a suferit de ceva, că vreun vis nu i-a fost împlinit. Totul, inclusiv filmele vizionate în autocar, la ceas de seară, în lungile ore de la dus şi întors, reflectau profesionalismul şi discreta adaptare la nevoile şi exigenţele grupului. 
  
Am aflat, cu interes şi bucurie, planul altor excursii, pentru a visa şi a ne putea împlini alte proiecte, ascunse tainic în inima fiecăruia...Paris, ţările baltice, castele bavareze, Spania...excursii lungi sau de weekend, cu autocarul sau avionul...pentru toate buzunarele. 
  
Azi reîncep activitatea, dar am în gând proiectate cel puţin încă trei vacanţe. 
  
E important să întâlneşti oameni care ştiu să-ţi ofere ceea ce-ţi lipseşte: recompensa, după o perioadă de muncă susţinută! Banii se duc, oricum. Viaţa ne trece, vrem-nu vrem. Ce ne rămâne şi nu ne poate lua nimeni, niciodată, sunt amintirile! 
  
Mulţumesc, Domnule Nicola, pentru cele mai frumoase reverii veneţiene! 
  
Timişoara, 02.04.2017 Corina-Lucia Costea 
  
Referinţă Bibliografică:
Călător prin timp / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2314, Anul VII, 02 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!