CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Medalia de bronz, la matematică 2017
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Patrick Dumitrescu, elev în clasa a X-a, la Colegiul Naţional “C.D.Loga”, din Timişoara, a obţinut, la doar 16 ani, Medalia de bronz la Olimpiada Naţională de Matematică 2017, desfăşurată zilele trecute în oraşul său de reşedinţă. El a avut amabilitatea să ne împărtăşească unele dintre gândurile şi sentimentele sale, prilejuite de acest eveniment.  
 
C.C: Ce înseamnă această medalie pentru tine?  
 
P.D: Ea reprezintă o încununare a muncii mele la matematică.  
 
C.C: Ştim că ai obţinut şi calificarea la Olimpiada Naţională de Astronomie, pentru care te-ai pregătit în particular şi ca autodidact. Ce s-a întâmplat de ai renunțat să pleci la Călimănești?  
 
P.D: Am renunțat la Olimpiada de Astronomie deoarece coincidea cu matematica, care este prima mea pasiune.  
 
C.C: Dintotdeauna ai preferat matematica?  
 
P.D: Da, dintotdeauna!  
 
C.C: Apreciezi că e nevoie mai mult de har/dar/talent pentru lumea cifrelor sau e necesară o pregătire temeinica, de ore, luni...ani de exerciții?  
 
P.D: Matematica nu înseamnă numai har, ci şi muncă susținută, care se completează cu dragoste pentru acest domeniu.  
 
C.C: Consideri că ai renuntat, de dragul matematicii, la alte activități care te-ar fi bucurat, în egală măsură?  
 
P.D: Orice rezultat cere sacrificiu.  
 
C.C: Ce program are, în zilele de vacanță rămase, medaliatul cu bronz?  
 
P.D: Relaxare, dar și studiu.  
 
C.C: Ne poți împărtăși câteva dintre planurile tale de viitor, mai apropiate sau de perspectivă?  
 
P.D: Îmi doresc să am în anii următori rezultate mult mai bune și să fac parte dintr-un echipaj ce reprezintă România la concursurile internaționale.  
 
C.C: Îţi mulţumim pentru acest răgaz, în care ai dat curs invitaţiei noastre de a răspunde unor curioziţăţi despre lumea tinerilor matematicieni de elită, şi te asigurăm de toată admiraţia şi preţuirea noastră. Mult succes în îndeplinirea proiectelor amintite şi...vacanţă frumoasă, în continuare!  
 
Timişoara, 24.04.2017 Corina-Lucia Costea  
 
Referinţă Bibliografică:
Medalia de bronz, la matematică 2017 / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2306, Anul VII, 24 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!