CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Fantastic >  

Alb
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Text scris de Mona Lerdit (debutul unei timide) 
  
22 Aprilie, 2017 
  
Ştiu doar că s-a apropiat în mare viteză și m-a lovit. Nu chiar așa de rău, dacă acum văd tavanul din salonul spitalului în care sunt. Am auzit tot, cum m-au adus, ce au discutat, și că acum totul e bine. Oboseala își spune cuvântul, dar nu mă las până nu aflu cine sunt cei din vis. Mi-au rămas datori cu niște explicații. Unele vise se continuă. Oricum, stau aici, am timp să visez mai departe. 
  
Îmi pornesc mașina, să se încălzească puțin. E frig, iar copiii sunt mici. Familia mea frumoasă, casa mea minunată, viața mea extraordinară. Am realizat multe. Nu a fost ușor. Acum, când mă uit la ei, mă inundă bucuria. Lor nu vreau să le lipsească nimic. Vor avea toată dragostea, sprijinul și prietenia mea. Facem acest drum de câteva ori pe an, îl știu cu ochii închiși. 
  
Oare de ce spun asistentele că nu mă vizitează nimeni? 
  
Am să mă ridic să le spun… Nu, mai bine mai stau puțin. 
  
În copilăria mea, admiram un om în vârstă, care mereu știa ce să ne răspundă, la fiecare întrebare. Țin minte că mi-am dorit mereu să ajung așa, chiar visam că mă uit în oglindă și sunt el. Era un model pentru mine. Mulți ani am urmărit acea imagine devenită din ce în ce mai ștearsă. 
  
Astăzi, am plecat acasă, sunt bine. Noroc că am ținut cheia în mâna, în tot acest timp. Copiii au insistat să îl invităm la noi pe bătrânelul care s-a mutat alături și să sărbătorim împreună întoarcerea mea acasă. Aud soneria și mă duc să deschid ușa. Coridorul lung, care duce la intrare, arată destul de îngust, așa că am montat niște oglinzi, pentru a da impresia de spațiu. În timp ce mă îndrept spre ușă, arunc o privire în oglindă să văd cum arăt. Revine brusc imaginea omului în vârstă, cel din copilăria mea. Sunt el, chiar sunt el !!! 
  
" Nu, nu are familie. E în comă de trei ani și nu a venit nimeni pe la el. Şi e atât de tânăr..." 
  
Referinţă Bibliografică:
Alb / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2304, Anul VII, 22 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!