CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

Despre TINE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Text scris de Claudia Vaszko: 
  
„În memoria tatălui meu” 
  
Mergeam pe stradă. Ploua și mă uitam în bălțile care mă înconjurau. Îmi doream să intru într-o librărie și să mă joc de-a v-ați-ascunselea cu tatăl meu. Îl caut mereu printre cărți atunci când nu îl mai găsesc. El nu mai e cu mine, dar eu îi simt prezența-i simplă. 
  
Aș vrea să îmi aleg o carte. Una frumoasă, cu o copertă roșie, fără mult scris, dar cu imagini. O vizualizam, mi-o doream și totuși nu ajungeam la ea. Am intrat în librarie și m-am așezat la o masă. Mi-am scos laptopul și am început să înșir rânduri, rânduri. 
  
,,Te-aștept aici lângă mine, te-aștept și acum, te-aștept și mâine, te-aștept în gânduri și în minte. Îți simt pașii cum se plimbă prin curte, mașina gata să pornească și sculele care te-așteaptă și ele. Toți te-așteptăm din clipă în clipă. Știu că ești un înger care poate să îmi șoptească despre neputințe, despre durere sau chiar despre relațiile care nu merg. 
  
Aș vrea să te sun, să văd cum scrie Tati pe telefon și să îmi simți entuziasmul din voce. Aș mai vrea să te iau în brațe, căci nu am prea făcut-o în ultimul timp. Să știi că a rămas doar mama care îți plânge lipsa. Să știi că eu nu pot să plâng, poate ți-ai dorit asta sau poate nu, dar eu simt că ar trebui să o fac măcar o dată. 
  
Muzica se învârte împrejuru-mi și aș vrea parcă să mai dansez încă un dans. Să mai fug și-acum printre rafturi și să știu că tu ești în spatele lor și mă vei găsi. Știam mereu că tu ești acolo. Voi fugi și acum, mă voi ascunde și voi aștepta să mă strigi. Îți voi asculta glasul, chiar dacă el este ascuns printre norii de cenușă care acum acoperă cerul de afară. 
  
Ești în gândul meu la fiecare pas și chiar cred că fac mii de pași într-o zi. Te port în papuci și te mai port prin faptele mele, prin voința mea, și prin entuziasmul meu. Așa erai și tu, un om cu o inimă mare, care a dat naștere unor inimi mai micuțe, poate de vreo patruzeci de grame. Au prins contur acum, și sunt iubite și îndrăgite de niște bărbați pe care i-ai fi plăcut cu siguranță. Pe unul îl știi deja, cu celălalt te asigur că ai fi fost mândru să dai mâna. 
  
Îți voi mai scrie aici în cartea asta. E tot ceea ce am nevoie. Îți voi lăsa scrisori și, dacă reușesc, voi încerca să ți le și trimit acolo, sus. Voi termina această carte și te voi iubi la fel de mult. O voi imprima și o voi publica, la noi, în familie, rămânând cu gândul doar la tine.’’ 
  
Începusem cartea cu brio. Urma să plec acasă și să o continui. Va fi ca în visul meu, roșie, cu gânduri și scrisori, cu poze și amintiri. Simt că asta va fi cartea mea preferată. Va fi despre tine și mine, un perfect rotund din care încă facem parte. Va fi despre viață și despre lecțiile pe care ar trebui să le învățăm mereu, din greșeli. Va fi despre o fericire pierdută și renascută din amintiri. Va fi despre tine, tată! 
  
Timişoara, 20.03.2017 Claudia Vaszko 
  
Referinţă Bibliografică:
Despre TINE / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2271, Anul VII, 20 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!