CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

PROIECT ERASMUS , Profesor european – elev european
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Text scris de prof. Adriana Olariu:  
 
Echipa a IV-a a proiectului Erasmus ( “ Profesor european- elev european” iniţiat de Colegiul Naţional “C.D.Loga” )a fost compusă din profesorii Alecsa Carmen Lăcrămioara, Mura Ionuţ, Olariu Adriana, Ţerovan Diana, care s-a deplasat la Sevilla, în luna mai 2016.  
 
Iniţial, echipa noastră trebuia să participle la cursul “Master Class Creative Teaching” în perioada 10-16 aprilie, la Benalmadena, Spania, organizat de Euneos- Finlanda, care însă nu s-a mai ţinut, şi astfel am ales cursul din Sevilla.  
 
La început, câteva luni ne-am pregătit pentru acest curs , ne-am informat despre locaţie, am căutat cele mai avantajoase rute de zbor, hoteluri etc. Când s-a anulat cursul, ne-am interesat de unul asemănător şi am demarat imediat procedura de înscriere pentru “Creative and Critical Mind” organizat de iDevelop de la EuroMind ţinut de către Ana Aurora Carrasco Garcia.  
 
În această perioadă, am ţinut permanent legătura cu tutorele nostru, Cristina Cantonero, şi cu Amelia Wojcik, persoana de contact, care ne-au informat tot timpul despre curs, cum se va desfăşura, cine sunt ceilalţi participanţi ( România, Slovenia, Finlanda), sugestii de cazare, obiective turistice,etc.  
 
De asemenea ne-am informat despre istoricul oraşului Sevilla şi regiunea Andalusia, despre cultura şi tradiţiile acestui ţinut spaniol renumit. Ne-am desemnat atribuţiile în cadrul proiectului şi fiecare s-a documentat căutând informaţii despre gândirea critică şi creativă.  
 
Pe măsură ce s-a apropiat data plecării, ne-am rezervat bilete de avion, precum şi cazarea la Hotel Regina Eurostars, un superb hotel din centrul istoric al oraşului. Am completat toate documentele cerute de iDevelop/ EuroMind, astfel încât în data de 8.05.2016 am decolat spre ţinta noastră. Am participat la toate modulele cursului şi am completat zilnic caietul nostru de sarcini. Pe parcursul întregului curs, am trimis zilnic poze pe grupul de lucru al colegiului, astfel încât să-i ţinem la curent şi pe colegii noştri cu ceea ce facem noi la curs. De asemenea, pentru diseminare, am postat poze şi pe Facebook.  
 
Cursul s-a încheiat în 13.05.2016, dar noi am mai rămas două zile întrucât nu am avut zbor rezervat. Acest lucru ne-a oferit prilejul de a mai cunoaşte un celebru oraş, Cordoba, având astfel ocazia de a admira şi aici arhitectura maură şi celebrul Alcazar. Duminica am părăsit cu părere de rău acest ţinut minunat unde am participat la un curs deosebit de interesant , ţinut de o adevărată profesionistă . Această experienţă merită să fie împărtăşită şi de alţii ,motiv pentru care acest articol se doreşte a fi o pledoarie pentru implicarea a cât mai mulţi profesori în proiecte Erasmus.  
 
Timisoara,03.10.2016 Adriana Olariu  
 
Referinţă Bibliografică:
PROIECT ERASMUS , Profesor european – elev european / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2134, Anul VI, 03 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!