CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  

Dumnezeu sălăşluieşte în fiinţa noastră
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Text scris de Mara Gavra: 
  
Încă de la naștere, mintea, sufletul, vocabularul mi-au fost influenţate de credința fermă a părinților mei. Într-un astfel de mediu, m-am dezvoltat în iubire, teamă, supunere şi respect față de Dumnezeu. 
  
În imaginația mea infantilă, se revelau sute de semne ale existenţei acestui Creator, a cărui Carte Sfântă mă fascina de-a dreptul. 
  
Odată cu trecerea timpului, cu înaintarea în cunoaştere, am continuat să mă supun credinţei în Dumnezeire, din consideraţie faţă de spiritul tradiției familiale. 
  
Îndoielile / întrebările au crescut… Biologia, teoriile evoluţioniste, aduceau multe şi mari dileme, iar răspunsurile erau niște simple nonsensuri…Aberații! 
  
La urmă, am decis să rămân fidelă concepţiilor şi ritualurilor strămoşeşti. 
  
Credința mea, brăzdată de frământările rațiunii, a rămas falnică, sub pretextul echilibrului spiritual. 
  
Sătulă de a fi umilă, în incertitudine, sătulă de toate constrângerile unor ştiinţe limitate, am ales calea libertății absolute, întorcându-mă, cu speranţă şi convingere, spre credință. 
  
Dumnezeu sălăşluieşte în fiinţa noastră! Suntem creatorii propriei lumi. 
  
Pe Dumnezeu Îl aflăm în fiecare religie, într-o formă sau alta, sub o denumire sau alta… 
  
Fiecare religie conține un adevăr revelator! 
  
Timişoara, 19.03.2016 Mara Gavra 
  
Referinţă Bibliografică:
Dumnezeu sălăşluieşte în fiinţa noastră / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1905, Anul VI, 19 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!