CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

O strălucire in Alaska
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Text scris de Alexandra Trifa: 
  
Cerul aici nu se compară cu nimic din ce a văzut el vreodată. În unele zile petrece ore întregi pe veranda casei doar privind urma norilor, lăsată pe cerul albastru pal. El își dorește să poată ajunge acolo sus, să atingă norii ce se află cu mult deasupra lui, să simtă delicatețea acestora. El a început să simtă din nou, și sunt zile în care totul e atât de dureros, încât nu se poate ridica din pat, nici măcar pentru a privi încântătorul peisaj. 
  
El încă fumeză. Unul din vechile obiceiuri pentru care nu este nevoit sa cheltuiască foarte mult. Nu s-a gândit nici măcar o dată să se lase. Se gândește cu ironie care sunt șansele de a fi diagnosticat cu cancer la plămâni, când va fi bătrân. Odată, chiar s-a gândit să se aventureze în sălbătice și să lase soarta să decidă pentru el. 
  
Urmând semnele plasate pe marginea drumului, astăzi, pentru prima oară de când se află aici, a decis să conducă spre micul orășel de pescari, aflat la poala muntelui. Oamenii de acolo îl privesc ciudat. Majoritatea barbati, cu priviri încruntate și guri strâmbe. El știe să arate dominanță, însă știe și că aici nu va funcționa. El a ucis, însă ei nu știu asta. În privirile lor nu pare decât un puștan, care, eventual, a terminat liceul și a eșuat în viață, ajungând aici. 
  
Din fericire pentru el, banii reprezintă limba universală pentru umanitate. Cu ceva mărunțiș a reuțit să convingă niște oameni să îl conducă spre cel mai apropiat magazin. Se afla aici de aproape o lună, iar proviziile lui se terminaseră. A decis că era nevoie să cumpere ceva de mâncare și, desigur, un pachet de țigări, doarece în drumul lui o fumase chiar pe ultima. 
  
Se întorcea înapoi spre mașina lui, un Chevrolet vechi, de culoare roșie, și scotea prima țigară din pachetul pe care tocmai îl cumpărase, când, la colțul străzii, a zărit un mic magazin în care se vindeau obiecte din lemn, lucrate manual. În vitrină era expusă o cutie de lemn. El putea înțelege de câtă muncă si străduință era nevoie, doar pentru a construi o simplă cutie de lemn. Acest lucru i-a trezit amintiri. Anii de liceu, ora de meșteșugărit și toate situatiile în care i se spunea că el nu e bun de nimic. 
  
Se făcuse deja seară când a ajuns la casa lui, aflată chiar la marginea pădurii. A adunat lemne pentru foc și s-a retras înăuntru. Pe sobă se încălzea mâncarea la conservă, singurul fel de mîncare de care a avut parte de când a ajuns aici. El stătea întins în pat. Simțea din nou că se află în Mexic, în vechea lui viață. Totul era deșert. Totul era o iluzie, el știa asta. Însă totul părea atât de real. Vedea din nou toate lucrurile groaznice pe care le-a făcut, totul începând cu ziua în care a decis să prepare acea chestie albastră, m... Nu își amintea numele, nu voia să și-l amintească. Ziua în care l-a cunoscut pe domnul White, un simplu profesor, de la care a învățat atât de multe, omul cu care a devenit partener, genul de om inteligent, transformat într-un monstru. Și singura parte bună din viața lui, ziua în care a cunoscut-o pe Jane. Simțea, în sfârșit, că aparținea undeva, cuiva. În sfârșit, nu mai era singur. Însă soarta a decis că nici măcar Jane nu își avea locul lângă el. 
  
Simțea că merită toate lucrurile ce i s-au întâmplat. Simțea că faptul că a ajuns in acest moment e destinul care îi răspunde faptelor sale. Încerca să șteargă toate aceste amintiri, însă ele continuau să îl bântuie. Gândurile l-au învăluit. Ultimii ani din viața lui l-au distrus. Iar acum se afla aici, începând o nouă viață, în Alaska, având o nouă identitate. El nu mai era Jesse Pinkman. 
  
Timisoara, 10.03.2016 Alexandra Trifa 
  
Referinţă Bibliografică:
O strălucire in Alaska / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1896, Anul VI, 10 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!