CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Alergăm
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Text scris de Claudia Vaszko: 
  
Alergăm mereu după lucruri materiale, după popularitate și după adevăr. Alergăm după tramvaie sau firobuze, după o notă sau chiar după o haină scumpă. Toată viața noastră o transformăm într-o pistă de alergat. Dar când această pistă se va termina, noi ce vom face? 
  
La fiecare kilometru, ar trebui să încetinim, să bem o gură de apă. Să luăm o gură de aer proaspăt, să zâmbim pentru o secundă. Noi alergăm și nu mai parcurgem fiecare etapă. Ne forțăm corpul tot mai mult la fiecare mic contact dintre picior și pământ. Suntem precum niște sfori de care tot tragem, precum niște curele pe care le tot strângem. Toate acestea, se vor rupe, inclusiv privirea ni se va încețoșa. Și toate aceste lucruri, doar pentru niște miniaturi lipsite de importanță. Obosim, iar acest lucru ne face să luăm o pauză. Dar când pauza apare, câți dintre noi se și odihnesc, câți dintre noi se bucură de ce au realizat sau de ce au primit până în acel moment? 
  
Pe această pistă pe care o formăm, ne putem opri sau putem să o construim să fie cât mai lungă. Dacă am respecta fiecare etapă din ceea ce facem zi de zi, am putea observa diferența dintre cel care aleargă fără oprire și acela care aleargă în același sens cu el, dar care are o altă direcție. Noi suntem controlați de propriile persoane, nu de ceea ce se află în jurul nostru. 
  
Cu toții știm că la fiecare sfârșit de cursă există câte-o răsplată. Și eu pot spune că mă aflu într-o cursă continuă. Dar eu nu alerg după aerul curat, pe care nu îl mai prea avem în coliviile în care trăim. Alerg după frumusețea care se zbate în jurul nostru, dar nimeni nu o observă. Alerg pentru că vreau să fiu străpunsă de picurii de apă proaspătă ai fiecărei dimineți. Alerg pentru că vreau să respect fiecare etapă a cursei, nu vreau să grăbesc lucrurile. 
  
Poate vă întrebați de ce am scris despre cum alergăm noi? Ei bine, viața fiecăruia este construită pe o pistă lungă, care este curată sau mâzgălită de trecut. Nu-i nimic, ar trebui să trecem peste fiecare pată, dar cu un mic zâmbet pe față, nu cu capul plecat, gândindu-ne doar la răsplata care se află la sfârșitul drumului. Ar trebui să vedem și să simțim acea răsplată ca fiind prezentă mereu în jurul nostru, în mintea noastră, în vorba noastră. Noi nu suntem niciodată pregătiți pentru ceea ce așteptăm, de fapt, cu adevărat, așa că ar trebui să facem câte-o piruetă în fiecare zi și să ne gândim că nu trăim doar ca să ne ducem la bun sfârșit cursa, ci trăim ca să reușim să observăm cum toată răsplata se află în jurul nostru, în fiecare zi, fie ea în doze mici sau mari, fie ea ascunsă sau văzută. Trebuie să credem că ea domnește în jurul nostru și că ea, cu siguranță, își va arăta chipul și se va împleti cu a noastră speranță. 
  
Timișoara, 03.05.2015 Claudia Vaszko 
  
Colegiul Național „C.D.Loga”, Timișoara (clasa a IX-a) 
  
Referinţă Bibliografică:
Alergăm / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1584, Anul V, 03 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!