CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

Fascinat de lectură
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mihai Burghelea este elev în clasa a V-a, la Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”, din Timișoara. Ceea ce-l face deosebit față de colegii lui e pasiunea neobosită pentru lectură. Citește cu un ritm de până la 200 de pagini pe zi (asta, după ce vine de la școală și-și face temele)!  
 
Lista de lecturi obligatorii și facultative, recomandate de d-na profesoară de limba română, a fost pentru el o reală provocare. Și-a propus să le citească pe toate, în cel mai scurt timp. S-a împotmolit însă la o lectură, “Poveste de Paște” de Mircea Goga…pe care nu o găsea niciunde! A căutat în toate librăriile și bibliotecile orășenești, în anticariate, pe internet…și n-a găsit-o.  
 
Nu a disperat. A scris Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj, cu rugămintea de a-i oferi informații despre o editură, o colecție, o librărie, care să-i ofere oportunitatea de-a găsi textul căutat.  
 
Peste câteva zile s-a produs…un miracol: însuși Mircea Goga, autorul povestirii „Poveste de Paște”, i-a scris:  
 
„Dragă Mihai,  
 
Am primit mesajul tău de la Asociația Scriitorilor, căreia i te-ai adresat. Îți trimit alăturat cele două cărți: Ștefan, care conține Povestea de Paște, și Lily. Sper să-ți placă. Le-am scris cu multă iubire, ca un bunic de profesie ce sunt. Uneori, lecturile suplimentare reprezintă o corvoadă pentru elevi. M-aș bucura dacă cele două cărți ale mele ți-ar plăcea. Cei doi nepoți – eroii acestor pagini – sunt în prezent mari. Ștefan e student în anul II la Paris, la Sorbona, unde am predat vreme de aproape două decenii, iar Elyse, respectiv Lily, are 11 ani și e elevă la un colegiu din Versailles. Vin, cât de des îmi permit împrejurările, în țară.  
 
Îți urez succes în tot ceea ce faci și plănuiești să devii, îți doresc o lectură plăcută și mult bine în viață!  
 
Cu cele mai bune sentimente,  
 
Mircea Goga  
 
Cluj-Napoca, 18 martie 2015  
 
P.S. Nu am mai avut exemplare decât din această a treia ediție.”  
 
“Mare i-a fost bucuria când a primit pachetul și, despre atenția pe care i-a acordat-o domnul Goga, ce să mai spun... Trebuie să vă imaginați cum foaia îi tremura în mâini, lacrimile îi străbăteau obrajii și cu greu înțelegeam ce-mi citește. Emoțiile l-au stăpânit toată după-amiaza” – mi-a scris, despre acest eveniment, mama lui Mihai.  
 
Pe cartea Ștefan, apărută la Cartea Cărții de Știință, Cluj-Napoca, 2011, subintitulată Cartea mea de Sărbători, autorul, Mircea Goga, a notat și o dedicație: ” Pentru Mihai Burghelea, Cu cele mai bune urări de succes în viață și în drumul ales”.  
 
Cine a spus că tânăra generație nu citește?  
 
Timișoara, 04.04.2015 Corina-Lucia Costea  
 
Referinţă Bibliografică:
Fascinat de lectură / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1555, Anul V, 04 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!