CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  
Autor: Corina Diamanta Lupu         Ediţia nr. 1396 din 27 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

LOGODNICUL MEU, FRED (Partea a treia)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O oră mai târziu, comfortabil așezată într-un fotoliu, priveam stelele, matematic aranjate în constelații, pe cer. Agitația, neliniștea și nesiguranța ce aproape că mă istoviseră în seara aceea, se topiseră. Uitate erau așteptarea fără rost, la Universitate, întâlnirea cu Raoul, părerea de rău că nu fusesem de acord ca el să mă însoțească până acasă, apelul despre care nu știam de la cine venise - un număr secret, un glas anonim, o întrebare seacă, apoi convorbirea se oprise brusc, căci telefonul meu se descărcase -, neliniștea pentru ce trebuia să se mai întâmple. Iată cum se derulaseră lucrurile: la scurt timp după ce intrasem în casă, s-a auzit soneria de la ușă. M-am repezit să deschid. În prag, stătea Nona, vecina mea de la etajul doi.  
 
- Ce faci, vecină?, m-a întrebat ea.  
 
- Mai nimic, i-am răspuns, plictisită. Mă pregătesc să merg la culcare. Este zece seara.  
 
- Este sâmbătă seara!, mi-a replicat Nona, ironic și dezinvolt. Hai la mine, nu mai sta singură! Am pus-o de un chef, cu câțiva colegi de facultate. O să ne distrăm, am cumpărat șampanie și tort. Nu te las până nu vii. Pe lângă asta, am și o surpriză pentru tine, vei vedea!  
 
- O clipă, i-am spus, înțelegând că nu aveam de ales. Să îmi iau telefonul!  
 
- Interzis accesul cu telefoane mobile!, mi-a răspuns Nona, făcând un gest ferm cu mâna. Ne distrăm și atât!  
 
Am urmat-o pe Nona, în apartamentul ei. Până la urmă, aceasta îmi făcea un serviciu, smulgându-mă din gândurile mele, în care erau prezente cele mai neașteptate combinații și răsturnări de situații, toate pornind de la o pereche de sandale schimbate. M-am prefăcut veselă, intrând casa Nonei. Colegii ei, bucuroși de noi cunoștințe, s-au adunat lângă mine, întrebându-mă fel de fel de fleacuri, făcând glume nevinovate și râzând. Însă obsesia mea, probabil, prea vizibilă, pentru ceea ce fusese în acea seară, mă împiedica să mă alătur lor, din tot sufletul.  
 
Cu toate acestea, și poate tocmai de aceea, nu am rămas nici măcar o clipă, singură. În special unul dintre invitați, prieten apropiat al Nonei, cum aveam să aflu mai târziu de la ea, nu s-a mai despărțit de mine. Crezând probabil, că fiindu-mi în preajmă, aveam să renunț la aerul meu nenorocit și preocupat, acesta mă invita cu insistență să dansez, îmi adresa cu stângăcie, întrebări la care, din complezență, mă simțeam obligată să răspund corect, îmi istorisea cu de-amănuntul, exagerând în mod voit, întâmplări monotone, ce nu mă interesau.  
 
Când s-a turnat șampania în pahare, acesta a ciocnit cu mine și mi-a spus hotărât, privindu-mă în ochi, de parcă tocmai ne făcusem planuri mari, împreună:  
 
- Știi pentru ce!  
 
- Desigur, i-am răspus, deși habar nu aveam la ce se gândea, căci nu auzisem nici cea mai neînsemnată frântură, din tot ce vorbise. Să bem pentru asta!, am adăugat.  
 
Cum până atunci nu reușisem să mă sustrag inițiativelor lui, am profitat de faptul că una dintre musafirele Nonei s-a apropiat de noi și, abandonându-i-l acesteia, m-am strecurat pe terasă. Am căutat colțul cel mai retras și m-am așezat pe unul din fotoliile din ratan, îmbrăcate în crep înflorat, cu care Nona își mobilase locul preferat din locuință. Cineva a apăsat pe comutator și a stins lumina pe terasă, fără să știe că mă aflam acolo. Am rămas nemișcată, în întuneric. Privirea mea observa acum, doar flăcările reci ale stelelor.  
 
Deși izolată astfel, zgomotul din salon pătrundea întreg până la mine: voci, câteodată acoperite de muzică și de câte un hohot neașteptat de râs. Melodiile se derulau una după alta, și sunetele mă uneau și mă despărțeau, totodată, de ceea ce se petrecea în încăpere. Sub cerul nopții, am ascultat fascinată, “From Sarah with Love”, și melodia aceasta parcă mă amorțea, diluând impresiile din acea zi și dându-mi perspective reconfortante asupra viitorului. Am rămas mult timp, în fotoliu, pe terasă. Când într-un târziu, m-am întors în salon, cineva a sunat la ușă. Auzind soneria, Nona s-a îndreptat grăbită, spre vestibul.  
 
- În sfârșit, a ajuns. El este, nu are cine altcineva să fie!, a spus ea, vizibil emoționată.  
 
Când aceasta a deschis ușa, în pragul ei am deslușit silueta unui bărbat.  
 
- Fred, dragul meu Fred!, a strigat Nona și l-a îmbrățișat. Ți-ai respectat promisiunea! Ai venit!  
 
Corina Diamanta Lupu  
București  
27 octombrie 2014  
Referinţă Bibliografică:
LOGODNICUL MEU, FRED (Partea a treia) / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1396, Anul IV, 27 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!