CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Corina Cherecheş         Ediţia nr. 1398 din 29 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Corina CHERECHEŞ - FESTIVALUL DE MUZICĂ VECHE BUCUREŞTI LA A IX-A EDIŢIE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Rameau, muzicianul Regelui Soare - un concert - spectacol de excepţie la Bucureşti  
„Muzicianul palatelor regale ale Franței”, Jean-Philippe Rameau va fi prezent  
 
joi, 30 octombrie 2014,  
 
în concertul-spectacol de excepţie „Rameau – Le Musicien du Roi”,  
eveniment finanțat în cadrul programului „Bucureşti 555”.  
Spectacolul cu care debutează Festivalului de Muzică Veche Bucureşti 2014,  
va avea loc la  
 
ora 19:00, la Palatul Cotroceni, în sala Unirii.  
 
„Rameau – Le Musicien du Roi” reunește într-un concept original muzica lui J. Ph. Rameau și coregrafiile de epocă ale lui Louis Guillaume Pécour și Raoul Auger Feuillet. Ansamblul de muzică veche Gli Studiosi di Sebastiano (Bucureşti) şi doi dansatori din Ansamblul de dans medieval şi baroc Passegio (Cluj) vor evolua în acest regal de artă barocă.  
 
„Barocul este etalonul supremului rafinament în toate artele, iar Rameau, muzicianul a doi regi, Ludovic al XIV-lea și Ludovic al XV-lea, a fost cel care a dus Barocul muzical spre culmile sale cele mai de sus. Să ne transpunem puțin în lumea aceasta strălucitoare, de mult apusă, dar a cărei strălucire, rafinament și criterii estetice au învins veacurile și au ajuns, iată, până la noi!”, declară Laurenţiu Constantin, Directorul Festivalului de Muzică Veche Bucureşti.  
 
Concertul-spectacol de joi, 30 octombrie, este primul din seria de patru evenimente de excepţie ale Festivalului de Muzică Veche Bucureşti, considerat drept cel mai important eveniment de muzică veche din Sud-Estul-Europei.  
 
Muzica lui Jean-Philippe Rameau va fi prezentă şi în al doilea concert, „Rameau – 250”, susţinut pe 13 noiembrie declavecinista Raluca Enea la Biserica Anglicană, de la ora 19:00. Repertoriul spectacolului cuprinde, în principal, selecţiuni din colecţia „Pièces de Clavecin en Concerts” (1741) şi din opera „Les Indes Galantes”.  
 
Evenimentul va fi urmat de „Par mes Chants”, un recital solo Marco Horvat, Franţa, voce,teorbă şi chitară barocă, la Salonul Cerchez al Muzeului Cotroceni, pe 19 noiembrie, de la ora 19:00.  
 
Concertul de închidere a Festivalului are în program „Musicas Para la Camara de Isabel de Castilla”, susţinut de Ansamblul de muzică veche Cinco Siglos și soprana Delia Agúndez Spania, pe 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru.  
 
Organizator: Asociaţia Antiqva  
 
*Biletele la concertele Festivalului de Muzică Veche Bucureşti 2014  
pot fi procurate prin reţeaua Eventim.  
 
Evenimentul este organizat cu sprijinul Administrației Prezidențiale, Ministerul Culturii, ICR, ARCUB și Primăria Bucureștiului prin Programul „București 555”, Muzeul Național Cotroceni, Palatul Bragadiru, Biserica Anglicană, Institutul Ballasi, Institutul Cervantes, Accion Cultural Espagnol, Muzeul Țăranului Român.  
 
Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Brâncoveanu, Marshal Hotel, Elmiplant, DACIA.  
 
Partener Oficia Media: TVR1 - TVR 2 - TVR New - TVR HD  
 
Perteneri Media: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Radio București FM, România Liberă, Academia Cațavencu, Evenimentul Zilei, Dilema Veche, Historia, Observatorul Cultural, Nine O’Clock, ArtOut, Casa Mea, 121.ro, City Compass.ro, Romania-Insider.com, Agentiadecarte.ro, Modernism.ro, Catchy.ro, TurismIstoric.ro  
 
Corina CHERECHEŞ  
PR Manager  
0723.842.848  
Bucureşti  
octombrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Corina CHERECHEŞ - FESTIVALUL DE MUZICĂ VECHE BUCUREŞTI LA A IX-A EDIŢIE / Corina Cherecheş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1398, Anul IV, 29 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Corina Cherecheş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Cherecheş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!